x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

20 Feb 2005   •   00:00

21 februarie 2005

Sindicalistii incep protestele

Cele cinci mari confederatii sindicale incep astazi actiunile de protest in toata tara. Nemultumirile sunt legate de proiectul de modificare a Codului Muncii propus de Ministerul Muncii. Astazi va picheta prefecturile CNSLR-Fratia, maine - CNS Alfa, miercuri - BNS, joi - CNS Meridian si vineri - CSDR. (Cristian Petru)

Probleme - O cursa Tarom, intoarsa din drum

O aeronava Tarom care trebuia sa efectueze ieri o cursa Budapesta-Bucuresti s-a intors in capitala ungara la 10 minute dupa decolare, din cauza unor probleme cu trenul de aterizare, informeaza Mediafax. Avionul de tip ATR-42 a decolat de pe aeroportul din Budapesta la ora locala 11:50, avand la bord 23 de pasageri si patru membri ai echipajului. Intrucat trenul de aterizare nu s-a escamotat, comandantul a luat decizia reintoarcerii la Budapesta. Pasagerii au fost preluati de un aparat al operatorului aerian maghiar Malev, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni la ora 15:31.

Bucegi - Turisti blocati in munti

Aproximativ 20 de oameni au ramas izolati in cateva cabane din Valea Ialomitei, zona unde zapada atinge un metru inaltime. Mai multe utilaje speciale de deszapezire au fost trimise pentru deblocarea drumurilor, dar conditiile meteo nefavorabile ingreuneaza operatiunea de salvare a turistilor, care mai au hrana pentru numai doua zile. Cateva echipe de salvamontisti incearca sa ajunga la cei 20 de turisti blocati. Alte patru persoane blocate la Valea Ialomitei au fost coborate la Babele cu ajutorul salvamontistilor. (Oana Antonescu)

Concurs de fotografie - Nominalizatii Premiului "Fotografia Anului"

Colegul nostru, fotoreporterul Bogdan Iurascu, a fost nominalizat ieri la Premiul "Fotografia Anului", alaturi de Mihai Barbu - fotoreporter al Agentiei de Presa Reuters si Petrut Calinescu - fotoreporter al ziarului Cotidianul. Premiul, instituit de Clubul Roman de Presa (CRP) si Asociatia Fotografilor de Presa din Romania (AFPR), se va decerna in cadrul Galei Premiilor Clubului Roman de Presa pe 2004. Proiectul isi propune sa aduca in atentia publicului atat fascinanta lume a fotojurnalismului, cat si importanta acesteia in presa scrisa. Au fost selectate, astfel, cele mai bune fotografii de presa ale anului 2004.

Vaslui - Bomba din camion

O bomba cu aruncator care se afla intr-un camion incarcat cu balastru a fost la un pas de a provoca, la jumatatea acestei saptamani, o adevarata tragedie in randul satenilor din localitatea vasluiana Peicani. "Pietrisul urma sa ajunga pe un drum satesc construit cu fonduri SAPARD. In momentul in care s-a descarcat balastrul din camion, cei prezenti in acel moment langa masina au observat proiectilul. Problema este ca aceasta bomba a fost mutata din locul in care fusese gasita si dusa in curtea unui om. Putea sa explodeze in orice moment, mai ales ca se afla in stare de functionare", a declarat, sambata, pentru Rompres, Catalin Codita, de la Primaria Gagesti. Bomba a fost ridicata din Peicani imediat dupa ce au fost sesizate cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului (ISUJ) Vaslui.

Giurgiu - Femei cu ghete "de aur"

Vamesii si politistii de frontiera giurgiuveni au prins ieri dimineata doua femei "cu picioare de aur". Acestea, nicidecum manechine, veneau din Turcia si ascunsesera in incaltaminte 885 de grame de bijuterii din metal galben, presupus a fi aur. Tulcencele Vasilica C. (30 de ani) si Felicia T. (21 de ani) au declarat ca au apelat la aceasta metoda pentru a nu plati vama aferenta. Bijuteriile in valoare de 354 milioane de lei au fost confiscate, iar femeile au fost amendate cu cate 25 milioane de lei. (Eduard Pascu)

Buzau - Detectivi particulari, in cautarea moastelor

Doi detectivi particulari au fost angajati de conducerea Catedralei Sfantul Sava de la Buzau in vederea descoperirii moastelor patronului spiritual al acestui lacas de cult, transmite Rompres. Prof. dr. Mihail Milea, preot paroh, a subliniat ca operatiunea este dificila si de durata. "Tentativele oficiale de identificare a moastelor Sfantului Mucenic Sava, martirizat de gotii necrestini in anul 372 in apele Buzaului, au esuat, motiv pentru care am apelat la profesionisti care ne pot ajuta sa descoperim locul in care se afla ramasitele pamantesti ale celui mai important sfant al Buzaului", a mai spus Mihail Milea.

Ghinion - Nepedepsit de americani, cercetat in Romania

Un sucevean s-a ales cu dosar penal pentru trecerea frauduloasa a unui stat strain dupa ce politistii de frontiera de la Aeroportul International Henri Coanda au descoperit ca acesta traversase ilegal granita din Mexic in Statele Unite ale Americii, informeaza Mediafax. Suceveanul Daniel B., de 25 de ani, a iesit legal din tara, la inceputul anului. Dupa ce, pe calea aerului, a strabatut toata Europa, el a ajuns peste ocean, in Mexic. De aici, contra unei sume de 350 de dolari, a fost dus de o calauza in Mexic. La reintoarcerea in tara a lui Daniel, pe aeroport, politistii de frontiera au descoperit, din studiul documentelor de calatorie, ca acesta ajunsese ilegal in SUA si i-au intocmit dosar penal.

Galati - Gardieni atacati cu rangi si bate

Doi angajati ai Corpului Gardienilor Publici Galati au fost nevoiti sa faca uz de armamentul din dotare pentru a retine sase indivizi care incercau sa sustraga materiale neferoase din incinta SC Electrocentrale Galati. Seful Corpului Gardienilor Publici, Costica Turcu, a precizat ca acei doi gardieni i-au surprins pe cei sase in timp ce escaladau gardul societatii. Dupa ce i-au somat, hotii i-au atacat pe oamenii de ordine cu rangi si bate. Pentru a se apara, gardienii au tras doua focuri de arma, reusind sa-l imobilizeze pe unul dintre infractori, ceilalti scapand dupa ce s-au ascuns intr-o canalizare. Cel retinut de gardienii publici este Vasile Caramalau, in varsta de 24 de ani, din comuna galateana Hanu Conachi. (Erik Hoosz)

Loto - Report de 14,4 miliarde de lei la 6/49

Nici unul dintre participantii la jocul Loto 6/49 de saptamana trecuta nu a reusit sa ghiceasca cele sase numere norocoase extrase ieri. Acestea sunt 46; 21; 39; 2; 24 si 30. La categoria I, reportul cumulat se ridica la 14,4 miliarde de lei, in timp ce la categoria a II-a, s-au inregistrat 9 castiguri a cate 342 de milioane de lei. La categoria a III-a, 599 de jucatori au castigat cate 7,7 milioane de lei. Nici la jocul Noroc nu s-a castigat marele premiu in valoare de 5,1 miliarde de lei. Numarul Noroc extras ieri este 2231639.
×
Subiecte în articol: observator