x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in 5 minute

Romănia in 5 minute

de Jurnalul National    |    14 Mai 2007   •   00:00
Romănia in 5 minute

Ieri, la orele prinzului, soarele a inceput să incălzească şi Litoralul romănesc, prilej pentru mulţi copii să intre in mare, iar pentru posesorii de şezlonguri să-şi facă incălzirea inaintea sezonului estival.

LA MARE, LA SOARE. Ieri, la orele prinzului, soarele a inceput să incălzească şi Litoralul romănesc, prilej pentru mulţi copii să intre in mare, iar pentru posesorii de şezlonguri să-şi facă incălzirea inaintea sezonului estival. Staţiunea Mamaia şi plaja Modern din Constanţa au fost locurile cele mai căutate de localnici in acest sfărşit de săptămănă. (Emilia Sava)

10:24 - Accidente

FĂRĂ FRĂNE. Un microbuz cu 15 elevi a rămas fără frăne in municipiul Braşov şi a lovit trei autoturisme. Nici un copil nu a fost lovit.

ACCIDENT. Un simpatizant al PD, care se ocupa de campania pentru referendum in judeţul Iaşi, a murit intr-un accident rutier.

10:29 - SECETĂ

RUGĂCIUNE. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romăne, PF Teoctist, s-a rugat ieri pentru ploaie in cadrul Sfintei Liturghii şi a indemnat celelalte biserici să i se alăture in incercarea de a feri Romănia de seceta anunţată de meteorologi.

TURISM. Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) a lansat programul "Vacanţe la ţară", la preţuri cuprinse intre 135 şi 160 de lei/persoană pentru un sejur de cinci nopţi de cazare la pensiuni de două şi trei margarete, fără masă inclusă. (E. Stan)


2006 - Peste un milion de interceptări

Deputatul PNL Mihai Calimente, membru al Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptărilor ilegale, a susţinut ieri că un milion de romăni ar fi putut fi ascultaţi anul trecut, cei mai mulţi la cererea DNA. "In 2006 s-au făcut 3.800 de inregistrări. Dacă socotim că mandatele au fost date pe 30 de zile şi că urmăriţii vorbeau in medie cu zece persoane pe zi, rezultă că s-au făcut un milion de inregistrări. Dar au fost ascultaţi mulţi oameni care intămplător au intrat in convorbiri telefonice cu suspecţii", a spus Calimente.


Vrancea - Cutremur de 4 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs sămbătă noapte in zona Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pămăntului. Seismul a fost inregistrat la ora 22:07, la adăncimea de 140 de kilometri, cu o intensitate in zona epicentrală II-III pe scara Mercalli. Ultimul cutremur in această zonă s-a inregistrat la data de 14 februarie şi a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.


CĂmpina - Chinezii, aşteptaţi să măture străzile

Străzile din Cămpina ar putea fi curăţate in curănd de cetăţeni chinezi. Acest lucru s-ar putea intămpla in urma infrăţirii dintre oraşele Cămpina şi Jishou, dar mai ales pentru că localnicii nu vor să muncească in acest domeniu, deşi există posturi din belşug. (Nina Marcu)


Victor BabeŞ - Sancţiune pentru asistenta neatentă

Asistenta de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, reclamată de un părinte că a vrut să utilizeze aceeaşi seringă pentru tratamentul copilului său, va fi sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni. Comisia specială care a anchetat cazul a stabilit că femeia a incălcat procedurile cu privire la seringa de unică folosinţă, care după utilizate trebuia aruncată in recipiente speciale.

Proiect - Gaz De France vrea şi energie

Gaz de France (GdF) International vrea să devină producător şi distribuitor de electricitate in Romănia şi să-şi consolideze poziţia in domeniul distribuţiei şi inmagazinării de gaze. "GdF urmăreşte cu interes privatizările din acest domeniu in Romănia", a declarat Tanguy Moulin Fournier, director de dezvoltare al firmei. GdF este al doilea operator in domeniul inmagazinării de gaze din Europa.

ComerŢ cu fructe - Ţăranii trebuie să se inregistreze la Fisc

Ţăranii sunt obligaţi să se inregistreze la Administraţia Financiară, dacă vor să mercializeze fructe in alte zone decăt in cea de producţie, potrivit Legii pomiculturii. "Dacă vor să văndă in Bucureşti, ţăranii trebuie să se inregistreze ca persoane fizice autorizate sau ca societate comercială", a declarat Ion Oprea, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor din Voineşti.

Steagul UE - Ministrul Educaţiei a greşit numărătoarea

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, s-a contrat sămbătă cu căţiva elevi de clasa a V-a din Brăila in privinţa numărului de stele desenate pe steagul Uniunii Europene. In timp ce oficialul a susţinut că sunt 15 stele, copiii au insistat, fără succes, că au numărat doar 12. După ce a realizat că greşise răspunsul, Adomniţei a dat vina pe consilierii săi, care nu l-au informat corect. "Am avut un material, il am şi acum pe birou şi mi-au scris că sunt15. Abia aştept să ajung la Bucureşti, să am o discuţie cu ai mei", a declarat ministrul.


L-AŢI VĂZUT
? - Băieţel de 9 ani dispărut

Ionescu Georgian Florin, de 9 ani, este din Piatra-Neamţ şi a dispărut sămbătă seara din faţa blocului. Băiatul a fost văzut apoi la meciul de fotbal Ceahlăul - FC Argeş. Are 1,20 m inălţime, păr şaten, tuns scurt, ten deschis, ochi verzi. Cei care l-au văzut sunt rugaţi să sune imediat la 112 sau la Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: observator