x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute: Spectacol feeric - Capitala, scaldata in lumina

Romania in 5 minute: Spectacol feeric - Capitala, scaldata in lumina

02 Dec 2006   •   00:00
16:52 - ANCHETA
GORJ. 13 persoane din conducerea a patru firme au intrat in atentia politistilor pentru un prejudiciu de peste 5 milioane de lei noi.
GAZE. Autoritatea din domeniu a anuntat ca tarifele la gazele naturale furnizate populatiei vor creste treptat cu 8%-12% anul viitor. 16:57 - UMANITAR
HARGHITA. Voluntarii Crucii Rosii au pornit in "Maratonul Mosului", o actiune caritabila in cadrul careia vor fi stranse fonduri pentru copiii cu dizabilitati mintale. Participantii urmeaza sa alerge, in stafeta, 400 de kilometri. Voluntarii au fost costumati in Mos Craciun, spiridusi si oameni de zapada.
SUCEAVA. Cea mai mare scoala generala din tara, Scoala "Miron Costin", a inaugurat o sala de sport care a costat peste doua milioane de euro. Primarul Sucevei a spus ca aceasta sala de sport scolara este cea mai mare din judet. Unitatea de invatamant are 3.000 de elevi si a implinit 20 de ani.

Discutii la Capitala - Basescu, ingrijorat de situatia politica
Presedintele Traian Basescu si primarul Adriean Videanu au discutat ieri la Primaria Capitalei, pret de o ora si jumatate, despre proiectele edilitare si situatia politica, in contextul anuntului PC privind posibila iesire de la guvernare. Conform unor surse, seful statului s-ar fi aratat "ingrijorat" de situatia politica, avand in vedere ca PC ar putea iesi de la guvernare, ceea ce ar afecta stabilitatea politica interna inaintea Consiliului European din 15-16 decembrie, la care se ia oficial ultima decizie privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

ALEGERI - Iucinu, candidatul studentimii PRM
Andrei Iucinu va intra maine in cursa pentru functia de presedinte al Miscarii Studentesti a PRM. Anuntul a fost facut de presedintele Organizatiei de tineret a PRM, deputatul Lia Olguta Vasilescu. Potrivit acesteia, Andrei Iucinu il va avea drept contracandidat pe Constantin Purceld, fiul deputatului PRM Mircea Purceld. "Miscarea studenteasca Romania Mare a existat din 1992, dar anul acesta se reactiveaza in forta, pentru ca avem 20.000 de membri inscrisi", a spus Vasilescu. La reuniunea studentilor este asteptat si liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. (Carmen Vintila)

CRAIOVA - Agresorul tanarului ucis a fost retinut
Unul dintre agresorii tanarului mort la Craiova, injunghiat la sfarsitul saptamanii trecute in fata blocului unde locuia, a fost retinut de procurori, informeaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, subcomisar Maria Vasile, doi dintre suspecti s-au prezentat la Politie in noaptea de miercuri spre joi, iar cel de-al treilea, care i-a aplicat victimei o lovitura cu cutitul, s-a predat ulterior.

ROM-ANTIQUE - A inceput targul anticarilor
Daca sunteti pasionati de frumos, nu ocoliti astazi si maine World Trade Plaza - Sofitel. 70 de galeristi de arta din tara si din strainatate s-au reunit inca de ieri aici pentru o noua editie a Targului Rom-Antique. Spre deliciul colectionarilor care au profitat ca au fost liberi de Ziua Nationala si s-au inghesuit sa admire tablouri, statuete, mobilier de arta sau argintarie, sa rasfoiasca prin cartile din vremuri apuse si sa caute cate ceva pentru "acasa".

IASI - Al doilea evadat a fost prins
Cel de-al doilea barbat evadat din arestul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, Gabriel Teodorescu, in varsta de 23 de ani, a fost prins joi noapte intr-un camin de nefamilisti din cartierul iesean Nicolina. Teodorescu, arestat preventiv pentru furt si violare de domiciliu, a evadat din arestul IJP Iasi in urma cu aproape doua saptamani, impreuna cu colegul sau, care a fost prins dupa cateva zile. Cei doi au taiat cu un bomfaier doua gratii de la fereastra celulei in care erau inchisi.

GALATI - Betii crunte de Sf. Andrei Serviciul Judetean de Ambulanta Galati a inregistrat de doua ori mai multe apeluri decat de obicei in cursul noptii de joi spre vineri si ieri-dimineata, dupa Serbarile Galatiului. Mai bine de jumatate dintre cazuri au fost intoxicatii etanolice si come alcoolice. Pe langa aceste cazuri, Ambulanta a mai transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" cinci galateni bauti si batuti. (NewsIn)

PORTUL BASARABI - Escavator rasturnat in Canal
Un excavator care circula in dana 6 a Portului Basarabi a cazut in Canalul Dunare - Marea Neagra, dar soferul utilajului a reusit sa se salveze. Potrivit reprezentantilor Administratiei Canalelor Navigabile, incidentul s-a produs din cauza unei manevre gresite a soferului. Apa a fost poluata cu produs petrolier pe o lungime de 100 de metri.

GUVERN - Borbely, suspect de incompatibilitate
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a figurat, pana in luna octombrie a acestui an, pe lista administratorilor firmei Matricon Targu-Mures, potrivit Mediafax. Functia detinuta de Borbely era incompatibila cu cea de membru al Guvernului, insa ministrul afirma ca a demisionat inca din vara anului 2004. Adunarea Generala a Actionarilor Matricon a decis, la data de 18 octombrie 2006, revocarea Consiliului de Administratie, unde figura si Borbely, hotararea fiind publicata in Monitorul Oficial.

SUCEAVA - Carbonizati intr-un accident rutier
Cinci persoane au murit carbonizate joi noapte dupa ce autoturismul in care se aflau s-a ciocnit cu un tir, apoi a luat foc in municipiul Campulung Moldovenesc. In urma impactului, autotrenul a rupt un stalp de la reteaua electrica, iar autoturismul a luat foc. Politistii au stabilit ca autoturismul apartine lui Ioan Petru D. din Sighetu Marmatiei.


BUCURESTI FEERIC. Bucurestenii au sarbatorit aseara Ziua Nationala in Piata Universitatii. Punctul culminant al spectacolului care a durat mai multe ore a fost aprinderea beculetelor de iarna. Presedintele Traian Basescu a ramas de aceasta data discret, in multime, alaturi de familie, rolul de "maestru de ceremonii" revenind primarului Adriean Videanu. Edilul a apasat butonul la cateva minute dupa ora sase, alaturi de cativa copii si de prefectul Mioara Mantale.
×
Subiecte în articol: observator