x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Gara de Nord găzduieşte pănă măine "Zilele Feroviare 2007", manifestare avănd ca temă principală identificarea soluţiilor eficiente pentru armonizarea sistemului feroviar romănesc cu cel european.

TRADIŢII. Gara de Nord găzduieşte pănă măine "Zilele Feroviare 2007", manifestare avănd ca temă principală identificarea soluţiilor eficiente pentru armonizarea sistemului feroviar romănesc cu cel european. Ieri, la deschidere, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a fost intămpinat cu păine şi sare de directorul CFR Gevaro, Bogdan Năstăsescu.


10:09 - JUSTIŢIE
AMÃ...NARE. Magistraţii Instanţei Supreme au amănat
pentru 6 noiembrie judecarea dosarului Cămătarilor.
PODU TURCULUI. DNA a trimis-o in judecată pe prim-procurorul Rita Branga, sub acuzaţia că ar fi pretins mită.


10:14 - VIZITA REGALÃ...

SIBIU. Prinţul moştenitor al Danemarcei şi soţia sa, prinţesa Mary, au sosit in Capitala Culturală a Europei şi au vizitat centrul istoric al oraşului, dar şi Muzeul Brukenthal. Alteţele regale au fost primite de către primarul Klaus Johannis, cu care au avut o intrevedere privată. (D.T.)
CARBURANŢI. Petrom reduce de astăzi, cu 6 bani pe litru, preţul benzinelor comercializate in staţiile Petrom şi PetromV. Compania a luat această decizie ca urmare a scăderii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere. Tarifele la motorină rămăn insă neschimbate. (Florina Zăinescu)



FREEDOM HOUSE - "Licitaţia trucată", pe rolul Parchetului
Ministerul Justiţiei (MJ) a sesizat Parchetul instanţei supreme după ce in urma verificărilor privind modul in care a fost contractată organizaţia Freedom House (FH) - care a realizat auditul ce a stat la baza adoptării Strategiei Naţionale Anticorupţie in 2005 - a descoperit indicii de fals intelectual. Fapta ar fi fost comisă de reprezentanţi ai MJ şi ai FH Romănia. Liderul FH, Cristina Guseth, a declarat ieri că va prezenta Parchetului toate documentele necesare in apărare. (V. F.)


EXTINDERE - Acum Carrefour şi in Iaşi!
Centrul Comercial Felicia (30.000 m2), dezvoltat de Soconac, filială a VINCI Construction Grands Projets, se deschide publicului pe 10 octombrie 2007. Acesta include un hipermarket Carrefour, două magazine de suprafaţă mare, o galerie cu peste 80 de spaţii comerciale, restaurante şi 1.000 de locuri de parcare gratuite. Carrefour Felicia creează 600 de noi locuri de muncă in hypermarket şi a necesitat o investiţie de 20 de milioane de euro. Carrefour, leader european in retail, este şi leader in Romănia, avănd nouă magazine deschise.


GALAŢI - Traficant de mercur prins in flagrant
Un bărbat care incerca să văndă peste 3 kilograme de mercur a fost prins in flagrant de poliţiştii de frontieră din Galaţi in colaborare cu cei din Constanţa. Omul voia in schimbul substanţei suma de 2.000 de dolari.(D.M.)

Camera Deputaţilor - Produsele fast-food, interzise in şcoli

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri un proiect de lege care prevede că prepararea şi comercializarea de produse tip fast-food să fie interzise in şcoli, in vederea reducerii obezităţii la copii. Conform proiectului, in categoria de produse fast-food intră hamburgerii şi cartofii prăjiţi şi alimente precum produsele de patiserie, biscuiţii, napolitanele, ciocolata, ingheţata, bomboane, covrigi sau sucuri acidulate. Proiectul de lege mai prevede că statul va fi obligat să asigure circa un litru de apă potabilă zilnic pentru fiecare elev.

Â

Bucureşti - Accesul in Spitalul Floreasca, blocatÂ
Accesul ambulanţelor spre Spitalul de Urgenţă Floreasca este blocat de căteva zile, din cauza lucrărilor care se desfăşoară in zonă, iar conducerea unităţii sanitare se teme că, in orice moment, un bolnav in stare gravă şi-ar putea pierde viaţa din cauza acestei situaţii. "Este inadmisibil ca autorităţile să nu ne ajute. Avem salvări care stau zeci de minute ca să ajungă la spital, deşi sunt foarte aproape de unitatea sanitară. Toate spitalele de urgenţă au zone pentru accesul salvărilor, noi nu", a declarat pentru Mediafax Claudiu Turculeţ, managerul unităţii medicale.


SANCŢIUNE CNA - Emisia OTV, suspendată trei ore
CNA a decis suspendarea emisiei OTV pentru trei ore măine, intre orele 18:00-21:00, intrucăt in emisiunea "Dan Diaconescu direct", difuzată la data de 23 septembrie, un copil de 6 ani a fost chestionat in legătură cu dispariţia mamei sale. Potrivit lui Atilla Gasparik, vicepreşedintele CNA, este interzisă aducerea in emisiune a unui copil cu o vărstă sub 14 ani pentru a-l intervieva despre evenimente dramatice din familie. Membrii CNA au considerat că postul de televiziune nu a protejat copilul de eventuale traume psihice. (A.V.)


TÃ...RGOVIŞTE - Rămăşiţe umane găsite pe cămp
Oase umane, scănduri de coşciug şi resturi de obiecte de imbrăcăminte au fost găsite, luni seară la marginea municipiului Tărgovişte de proprietarul unei grădini care a vrut să-şi ude terenul. Locul unde au fost găsite aceste rămăşiţe umane este situat chiar in apropierea şoselei de centură a municipiului Tărgovişte, lăngă Baza de Agrement Crizantema, loc in care nu a existat nici un cimitir. Rămăşiţele umane aparţin unei femei şi unui bărbat.


BÃ...RLAD - Camion cu acetonă, la un pas de explozie
Un camion care transporta acetonă pe raza oraşului Bărlad a fost la un pas de a exploda din cauză că unul dintre butoaiele in care era transportat diluantul era spart. Camionul a fost scos imediat din oraş şi dus la 3 km distanţă, pe un cămp. Mihaela Straub, purtătorul de cuvănt al IJP Vaslui, a declarat că poliţiştii fac cercetări pentru a afla cărei firme ii aparţine camionul şi de ce aceasta transporta acetona in butoaie de plastic, lucru interzis de legislaţia in vigoare. (Ana Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: observator