x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Cele nouă brăţări dacice din aur recuperate pănă acum de statul romăn au ajuns ieri la Deva şi pot fi văzute la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane pănă joi.



DEVA. Cele nouă brăţări dacice din aur recuperate pănă acum de statul romăn au ajuns ieri la Deva şi pot fi văzute la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane pănă joi. Brăţările, care vor fi duse vineri la Tribunalul Hunedoara ca probe in dosarul "aurului dacilor", fac parte dintr-un tezaur de 15 brăţări dacice din aur, descoperit in siturile arheologice din Munţii Orăştiei in anii 2000 şi 2001 (Monalise Hihn)

14:56 - ACCIDENT RUTIER
SUCEAVA. O persoană a fost grav rănită după ce autoturismul in care se afla s-a răsturnat, după ce un pneu a explodat.
CAPTURÃ.... Cinci romăni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră in timp ce incercau să introducă in Romănia şase pistoale cu gaze.


15:01 - COZMA, IN CAPITALÃ...
AVIZ FAVORABIL. Miron Cozma a primit aprobare de la Poliţia Capitalei să intre in Bucureşti, pentru a fi prezent la 14 decembrie la procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, in care solicită despăgubiri pentru zilele in care susţine că a fost ţinut ilegal in inchisoare. (Newsin)
MUREŞ. Un tănăr de 22 de ani care se intorcea alături se soţia lui de la o petrecere organizată in Tărgu-Mureş de un restaurant pentru cuplurile care s-au căsătorit acolo in acest an, a murit după ce maşina in care se afla şi care era condusă de cumnatul său a intrat sub un tir.


REGIE - Studenţi evacuaţi in toiul nopţii
Aproximativ 200 de studenţi au fost evacuaţi din căminul P-25 din Complexul Regie in noaptea de sămbătă spre duminică, in jurul orei 3:30, din cauza unui incendiu izbucnit ca urmare a aprinderii unor saltele de pat. Studenţii care se aflau in cămin la ora incendiului nu au suferit vătămări corporale şi nici nu au necesitat ingrijiri medicale. Pe timpul desfăşurării activităţii de evacuare, două persoane aflate sub influenţa alcoolului au adresat injurii persoanelor evacuate, motiv pentru care au fost amendate.


SALONTA - Un italian a jefuit o casă de schimb
Un cetăţean italian şi trei romăni suspectaţi că sămbătă seară au jefuit o casă de schimb valutar in municipiul bihorean Salonta au fost reţinuţi ieri de poliţişti. "Autorii au furat 1,4 miliarde de lei", a declarat şeful Poliţiei Salonta, comisarul Alexandru Roxin. Conform cercetărilor, jaful a fost pus la cale de cetăţeanul italian Paris Omar, recidivist, condamnat in Italia pentru numeroase infracţiuni.


BOTOŞANI - Prins in timp ce fura brazi ornamentali
Un bărbat din comuna Dersca a fost surprins in flagrant ieri, in timp ce incerca să sustragă brazi ornamentali de pe aleile municipiului. In urma cercetărilor s-a stabilit că, in perioada 01-05.12.2007, suspectul a sustras 14 arbuşti din acelaşi soi, in valoare de 2.000 de lei. Conform poliţiştilor, in cursul anului 2007, suspectul a mai sustras din spatele Prefecturii Botoşani şi de pe Pietonalul Unirii şi alte specii de arbuşti ornamentali aparţinănd Primăriei Botoşani. (Răzvan Constantin)


PREMIERÃ... - Brad de gheaţă la Sibiu
Primul brad de gheaţă a fost inaugurat sămbătă noaptea la Tărgul de Crăciun din Piaţa Mică din Sibiu, acesta fiind prima lucrare de acest gen din Romănia. Bradul de gheaţă are 2 metri inălţime, fiind luminat cu leduri incastrate in el. Aceste leduri sunt cuplate la o sursă de electricitate foarte slabă, care nu topeşte gheaţa. Bradul va rezista in funcţie de condiţiile meteo. Dacă temperatura va urca peste 6 grade, atunci sibienii se vor bucura de neobişnuitul brad doar două zile. (Dan Tomozei)


BUCUREŞTI - Traficanţi de droguri trimişi in judecată
Parchetul General a dispus trimiterea in judecată a 17 persoane constituite intr-o reţea de traficanţi de droguri de mare risc. Din investigaţiile efectuate a rezultat că, in cursul anului 2007, inculpaţii au desfăşurat o intensă activitate de comercializare a acestor droguri de mare risc pe piaţa ilicită. Mai mult, inculpaţii işi puneau la dispoziţie propriile locuinţe cu titlul gratuit, in vederea consumului de droguri. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucureşti.


DĂMBOVIŢA - A fugit din sediul Poliţiei
Un bărbat prins de poliţiştii din Fieni, judeţul Dămboviţa, transportănd brazi şi baloţi de cetină, pentru care nu avea documente de provenienţă, a fugit din sediul Poliţiei din localitate, unde fusese dus pentru audieri. După fugă, poliţiştii l-au căutat la domiciliu pentru a lămurii aspectele legate de provenienţa mărfii, insă soţia acestuia a declarat că are probleme de sănătate şi este internat la un spital. Pentru fapta sa, bărbatul riscă o amendă de 1.000 RON.


VERNISAJ - Expoziţie de Jurnal la TNB
Măine, la ora 19:00, foaierul Teatrului Naţional Bucureşti va găzdui vernisajul expoziţiei Fotografie de Jurnal, precum şi lansarea albumului cu acelaşi nume, ediţia 2007. Expoziţia şi albumul cuprind cele mai bune imagini realizate de echipa de fotoreporteri a Jurnalului Naţional in acest an şi o serie de fotoreportaje cu teme variate, de la tradiţii romăneşti pănă la competiţii sportive internaţionale. La vernisajul expoziţiei Fotografie de Jurnal vor vorbi Marius Tucă, directorul Jurnalului Naţional, şi Cristian Tudor Popescu, preşedintele Clubului Romăn de Presă. Expoziţia este deschisă pănă la 28 decembrie. (Ilinca Dima)
Â
Â
LOTO - Din nou fără căştigător
Marele premiu al extragerii Loto 6/49 va fi reportat, după ce nici un jucător nu a reuşit să ghicească cele şase numere norocoase ale extragerii de ieri, acestea fiind 14, 38, 46, 45, 15, 20. La categoria I se inregistrează astfel un report de 21.551.515,69 de lei. La categoria a II-a au fost 17 căştigători, fiecare obţinănd căte 36.742,85 lei, iar la categoria a III-a au fost 1.015 căştigători, premiul fiind de 923,09 lei. Marele premiu la Loto 6/49 s-a căştigat ultima dată in urmă cu 14 săptămăni, pe 26 august, cănd s-a inregistrat şi cel mai mare pot din istoria Loteriei Romăne, de 10,45 milioane de euro.
Â

×
Subiecte în articol: observator