x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    20 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Christian Silva/

După ce timp de cinci săptămăni au fost demontate scaunele, tabela de marcaj şi celelalte instalaţii de pe Stadionul "Lia Manoliu" din Capitală, muncitorii au trecut in această săptămănă la demolarea efectivă a arenei.

DEMOLARE. După ce timp de cinci săptămăni au fost demontate scaunele, tabela de marcaj şi celelalte instalaţii de pe Stadionul "Lia Manoliu" din Capitală, muncitorii au trecut in această săptămănă la demolarea efectivă a arenei. Un nou stadion va fi ridicat in acest loc, cu o capacitate de 55.000 de locuri. Construcţia va costa circa 143 de milioane de euro şi va fi gata in 20 de luni.

10:17 - Ger

BRAŞOV. Temperaturile au scăzut la minus 20 de grade Celsius. Aceasta este cea mai scăzută temperatură de anul acesta.

BACĂU. Un italian este cercetat de poliţişti pentru că a adus ilegal in ţară o armă de vănătoare şi peste două sute de cartuşe.

10:22 - Arestări

JUSTIŢIE. Dosarul Ci-Co, in care omul de afaceri Sorin Beraru este judecat pentru fraudarea societăţii, alături de alte persoane, a fost retrimis procurorilor pentru refacerea rechizitoriului Tribunalul Bucureşti invocănd jurisprudenţa CEDO, la cinci ani de la inceperea procesului.

DĂMBOVIŢA. Cinci dintre cele şapte persoane care fac parte dintr-o presupusă reţea infracţională ce ar fi obţinut credite in baza unor acte falsificate au primit, in noaptea de marţi spre miercuri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise de Judecătoria Moreni.

HARGHITA - Amenzi din cauza zăpezii

Administratorii drumurilor naţionale şi judeţene din Harghita şi unele dintre firmele care au căştigat licitaţiile pentru deszăpezire au fost amendaţi de Poliţia Rutieră pentru că nu au intervenit in timp util pentru deszăpezirea străzilor. Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei, amenzile au fost cuprinse intre 351 şi 780 de lei, fără posibilitatea de a se achita jumătate din sumă in 24 de ore.

CONSTRUCŢII - Teren pentru Casa Radio

Ministerul Locuinţelor va transfera in administrarea firmei Dămboviţa Center un teren cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, pentru construcţia unei clădiri de birouri, care va fi deţinută de stat, in cadrul pr oiectului imobiliar cunoscut sub denumirea Casa Radio. Proiectul va fi construit pe un teren de 600.000 mp, in zona centrală a Capitalei, şi va fi predat integral statului romăn la 49 de ani după terminarea lucrărilor. (E.S.)

ROVINIETA - Cu valabilitate chiar şi de o zi

Şoferii care conduc autovehicule, altele decăt autoturisme şi vehicule de transport marfă cu masa mai mică sau egală cu 3,5 tone, pot cumpăra roviniete valabile o zi. Posesorii de autoturisme pot opta pentru roviniete valabile şapte zile, 30 de zile sau 12 luni, a hotărăt ieri Guvernul. Pentru un autoturism, rovinieta pentru şapte zile va costa 3 euro, pentru 30 de zile, 7 euro, iar pentru un an, 28 de euro. Totodată au fost majorate amenzile contravenţionale.

AVAS - 11 milioane de euro pentru Asirom

AVAS a văndut pachetul de acţiuni de 7,97% deţinut la Asirom pentru 38,97 milioane de lei (11,1 milioane de euro), in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie iniţiată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), acţionarul majoritar al companiei. Acţiunile au fost văndute la preţul de 0,7535 lei pe unitate. (E.S.)

PĂGUBIŢII DACIA - S-a extins lista celor ce vor fi despăgubiţi

Guvernul a extins lista deponenţilor CEC care primesc despăgubiri pentru conturile deschise in vederea achiziţionării de autoturisme. Vor fi despăgubiţi toţi cei care au constituit depozite pentru achiziţionarea de maşini, indiferent de marca acestora. Executivul a extins şi data-limită luată in calcul pentru constituirea depozitelor, astfel că vor fi acordate despăgubiri pentru depozitele constituite pănă la 15 februarie 1992, şi nu pănă la 1 noiembrie 1990 ca in prezent. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 759, 7 milioane de lei.

REVELION - Tom Jones va cănta pentru Vanghelie

Tom Jones şi trupa germană Alphaville vor fi principalele atracţii ale petrecerii de Revelion pe care Primăria Sectorului 5 o organizează pentru al şaptelea an consecutiv la Romexpo. Potrivit Mediafax, vor mai cănta Holograf, Morandi sau Pepe, iar la miezul nopţii locul artificiilor va fi luat de proiecţii. 6.000 de bilete pentru petrecerea din pavilionul central vor fi scoase la vănzare la 28 decembrie, la preţul de 100 de lei. Vor mai fi disponibile 1.000 de bilete pentru pavilionul 14, iar pensionarii vor putea plăti 30 de lei.

RĂMNICU-VĂLCEA - Accidentaţi grav pe trecerea de pietoni

Două femei şi un bărbat din Rămnicu-Vălcea au ajuns ieri la spital in stare gravă, după ce au fost loviţi de o maşină chiar pe trecerea de pietoni, intr-o intersecţie din municipiu. Şoferul, un tănăr in vărstă de 19 ani, a rămas fără permis de conducere şi este acum cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

ARGEŞ - Protestul grefierilor a blocat instanţele

Activitatea tuturor instanţelor judecătoreşti din Argeş a fost blocată ieri timp de trei ore, intre orele 8:00 şi 11:00, după ce personalul auxiliar de la tribunale şi judecătorii - grefierii, agenţii procedurali şi aprozii de instanţă - a intrerupt lucrul, acuzănd că există restanţe mari privind plata unor drepturi salariale pe ultimele opt luni. Oprirea activităţii a blocat toate procesele aflate ieri pe rolul instanţelor argeşene, provocănd nemulţumirea celor citaţi, unii dintre ei veniţi de la sute de kilometri distanţă. (Elly Cirstea)

TRIBUNAL BUCUREŞTI - Condamnări in dosarul Sofert

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat ieri pe Vasile Dumbravă, Dan Dimitrie Hăucă şi Alexandru Ciprian Vasile, judecaţi pentru corupţie, la trei, respectiv doi ani de inchisoare in cazul ultimilor doi inculpaţi, toţi cu suspendare pe un termen de incercare de cinci ani. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel. Cei trei inculpaţi ar fi pretins şi primit 75.000 de euro de la denunţător in vederea rezolvării favorabile a unei contestaţii privind o licitaţie, ocazionată de vănzarea activelor Sofert.

COLABORARE - Traficanţi de droguri arestaţi

Trei membri ai unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, despre care există indicii ca ar fi finanţat organizaţia PKK, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, după ce au fost prinşi că au ajutat la transportul a 58 de kilograme de heroină. Cetăţenii turci Tunkay Er şi Mehmet Coksirin şi cetăţeanul sirian Ismail Moahmed Adnan - rezindenţi in Romănia - sunt acuzaţi de complicitate la organizarea, conducerea şi finanţarea traficului internaţional de droguri de mare risc.

STURION DE DUNĂRE - Precizările lui Dorel Stăicuţ

Ca urmare a articolului "Sturionii, inlocuiţi cu puiet hibrid", apărut in ediţia de ieri a Jurnalului Naţional, Dorel Stăicuţ, directorul Filialei Mehedinţi a Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), face următoarele precizări: "La evenimentul de care se vorbeşte in articol, şi anume repopularea cu puieţi a Dunării in zona Călăraşi pe Braţul Borcea, nu am participat pentru simplul motiv că nu intra in sarcina noastră să fim prezenţi acolo. Mai mult, nu am făcut nici o referire la preţul unui astfel de puiet şi nici la cipurile cu care au fost dotaţi peştii".

CONCLUZII - Arme diferite la jaful din Hunedoara

Anchetatorii care investighează jaful de la casa de amanet din municipiul Hunedoara au ajuns la concluzia că s-a tras cu două arme in timpul jafului, la faţa locului fiind găsite două gloanţe de calibre diferite. Unul dintre gloanţe, cel care a lovit-o pe casieră in frunte şi a ieşit in spatele urechii stăngi, a fost găsit infipt intr-un perete. Conform procurorului Dorel Herban de la Parchetul de pe lăngă Tribunalul Hunedoara, al doilea glonţ a fost găsit pe jos, fără ca anchetatorii să descopere şi tubul cartuşului in cazul celui de-al doilea glonţ. (Monalise Hihn)

×
Subiecte în articol: observator