x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    24 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

La Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul "Henri Coandă" - Otopeni a avut loc ieri ceremonialul militar şi religios pentru comemorarea celor căzuţi in dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989.



COMEMORARE. La Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul "Henri Coandă" - Otopeni a avut loc ieri ceremonialul militar şi religios pentru comemorarea celor căzuţi in dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989. Pentru cinstirea eroilor jandarmi a defilat Garda de Onoare a Inspectoratului
General al Jandarmeriei Romăne, iar invitaţii prezenţi la comemorare au depus coroane de flori.


9:58 - TRADIŢII
BISTRIŢA. Brazii de Crăciun din comuna bistriţeană Salva au fost impodobiţi cu globuri cu mărgele, la care femeile au lucrat de căteva luni.
LA LIMITÃ.... O barjă incărcată cu cărbune a fost la un pas de scufundare in portul Moldova Veche din judeţul Caraş-Severin.


10:03 - VICTIME
PRAHOVA. O femeie şi un bărbat şi-au pierdut viaţa pe DN1 A, in judeţul Prahova, după ce au fost loviţi de un tir scăpat de sub control intr-o curbă. Potrivit anchetatorilor, soferul maşinii a incercat să evite un obstacol de pe carosabil şi a lovit cele două victime care se aflau pe marginea drumului.
SUCEAVA. Un tren a lovit o maşină in care se aflau două persoane,
in localitatea suceveană Vereşti. Şoferul a decedat, iar tatăl acestuia a fost rănit destul de grav in urma impactului. Vizibilitatea era redusă, iar conducătorul auto nu s-a asigurat la trecere la nivel peste calea ferată.


SCHI -Nouă părtie inaugurată la Feleac
Iubitorii de schi au la dispoziţie, incepănd de sămbătă, o nouă părtie inaugurată la 12 kilometri de Cluj. Traseul de la Feleac are 750 de metri, cu o diferenţă de nivel de 98 de metri, este dotat cu un teleschi care are capacitatea de a transporta 412 persoane pe oră şi cu o instalaţie pentru zăpadă artificială. Un drum cu teleschiul costă 3 lei. Părtia are şi un sistem de iluminare care permite utilizarea sa in cursul nopţii. Accesul se face din DN 9 Cluj Napoca - Turda, dar ultimii 4 kilometri de drum nu sunt asfaltaţi.


DN7 - Accident rutier cu două victime
O femeie de 31 de ani şi un bărbat de 36 de ani, ambii din Bucureşti, au murit, in noaptea de sămbătă spre duminică, intr-un accident rutier produs pe DN7, după ce maşina in care se aflau a intrat pe contrasens sub roţile unui TIR incărcat cu peste 20 de tone de cărămidă. Din primele cercetări, poliţiştii au luat in calcul posibilitatea ca bărbatul să fi pierdut controlul maşinii pentru că a adormit. Din cauza accidentului, DN7 a fost blocat mai mult de trei ore pe ambele sensuri. Coloanele de maşini s-au intins pe aproximativ zece kilometri.


REDUCERI - Ofertă de Sărbători de la Daewoo
Daewoo Automobile Romania oferă, pănă la data de 31 decembrie 2007, reduceri de preţ cuprinse intre 549 euro şi 699 euro, pentru toate modelele Nubira II existente in stoc. Gama Nubira II CDX este disponibilă atăt in varianta cu motorizare pe benzină, căt şi in cea cu echipare mixtă: benzină şi gaz petrolier lichefiat (GPL).


STAŢIUNI - Mai mulţi poliţişti şi jandarmi
Numărul forţelor de ordine va fi suplimentat, in perioada Sărbătorilor de iarnă, in zona staţiunilor, a locurilor de agrement şi a bisericilor, a anunţat ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David. La punctele de trecere a frontierei vor fi luate, de asemenea, măsuri pentru a preveni aglomerările pe sensurile de intrare şi ieşire din ţară. Şi locurile unde se organizează focuri de artificii vor fi supravegheate de personal specializat pentru evitarea accidentelor.


AGIGEA - Pod iluminat ca pentru Crăciun
O nouă reţea de iluminat a transformat sămbătă seara Podul de la Agigea, care traversează canalul Dunăre-Marea Neagră, intr-un adevărat spectacol de Crăciun. Primii cinci şoferi care au trecut pe pod după inaugurarea organizată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa vor primi roviniete gratuite pentru anul viitor. Reţeaua de iluminat este multicoloră şi a costat aproape 600 de mii de euro.


TÃ...RICEANU - Olimpiadă de iarnă la Braşov
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a petrecut week-end-ul la schi in Poiana Braşov cu soţia şi cu fiul său, dar şi cu George Copos şi cu primarul George Scripcaru, impreună cu care a băut un ceai cald la un restaurant din staţiune. Primarul Braşovului a declarat pentru Mediafax că, intre altele, a discutat cu premierul despre posibilităţile de organizare a unei olimpiade de iarnă in judeţul Braşov. "A fost o intălnire de curtoazie, deoarece nu se pot rezolva toate amănuntele la un ceai", a declarat George Scripcaru.

×
Subiecte în articol: observator