x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    15 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Cei peste 600 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au pichetat ieri sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Sindicaliştii s-au adunat în jurul orei 11:00 şi au protestat câteva zeci de minute, nemulţumiţi de Legea Educaţiei şi de pactul Naţional pentru educaţie.


PROFESORII, ÎN STRADĂ. Cei peste 600 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au pichetat ieri sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Sindicaliştii s-au adunat în jurul orei 11:00 şi au protestat câteva zeci de minute, nemulţumiţi de Legea Educaţiei şi de pactul Naţional pentru educaţie. Ei purtau pancarte pe care era scris "Pactul naţional pentru Educaţie = gargară, demagogie, cinism, politicianism".

12:34 – PANA DE CURENT
BLOCAJ. Palatul de Justiţie din Bucureşti şi clădirea în care funcţionează Judecătoria Sectorului 1 au fost afectate de o pană de curent.
GORJ. Traficul rutier pe Drumul Naţional 67 C, în zona staţiunii Rânca din Gorj se desfăşura cu dificultate, din cauza zăpezii viscolite.

12:39 – DESTITUIRE
DECIZIE. Directoarea Bibliotecii Universitare "Transilvania" Braşov, Angela Repanovici, a fost destituită din funcţie, printr-o decizie a Senatului Universităţii, după ce pe internet au apărut imagini în care aceasta dansa indecent în faţa angajaţilor, la o petrecere organizată în sediul bibliotecii.
CLUJ. Fostul şef al BCCO Cluj, comisarul-şef Vasile Rus Toma, cercetat de procurorii DNA pentru spălare de bani şi trafic de influenţă, va fi repus în drepturi, după ce joi procurorii Parchetului instanţei supreme au admis plângerea acestuia împotriva punerii în mişcare a acţiunii penale.  
pana de curent


LOTO - 3 milioane de euro la 6/49
Marele premiu la Loto 6/49 va fi de circa 3 milioane de euro, dacă un jucător va ghici mâine toate cele şase numere extrase. Săptămâna trecută s-au reportat 9 milioane de lei, iar Loteria a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I cu 500.000 de lei. Extragerile Loto 6/49 şi Noroc de mâine vor începe la ora 18:45. (L.F.)


SIBIU - Grevă la liceul "Ioan Lupaş" din Sălişte
Cei 720 de elevi ai Grupului Şcolar "Ioan Lupaş" din localitatea sibiană Sălişte au început vineri cursurile cu o oră întârziere, pentru că profesorii au fost în grevă de avertisment, din cauză că nu şi-au primit tichetele cadou în luna decembrie. Profesorii ameninţă cu grevă generală în cazul în care nu îşi primesc tichetele, valoarea unui tichet fiind de 35 de lei.


ANTENA 1 - Şi-a cumparat SUV cu 248.000 ROL
Constănţeanul Aurelian-Răzvan Vasiliev (24 de ani) a devenit, miercuri seara, cu doar 248.000 lei vechi proprietarul superbului VW Tiguan scos la licitaţie de ANTENA 1, la "Masculin X Feminin". Timp de patru ore, adică de la ora 18:30 şi până la 22:30, atunci când liniile de sms au fost închise, Aurelian a trimis peste 300 sms-uri, mesajul declarat câştigător fiind cel de la ora 19:20 şi având înscrisă valoarea de 248. Deşi nu deţine un carnet de conducere, câştigătorul abia aşteapta să se întoarcă în Constanţa pentru a începe cât mai repede şcoala de şoferi.


BUCUREŞTI - S-a ales rectorul la Politehnică
Universitatea Politehnică din Bucureşti şi-a desemnat ieri echipa de conducere a instituţiei pentru următorii patru ani, în funcţia de rector fiind realeasă profesorul universitar Ecaterina Andronescu – singurul candidat pentru această funcţie. În funcţiile de prorector au fost aleşi Adrian Badea, Nicolae Ţăpuş, Şerban Raicu, Octavian Mihai Popescu, Marian Gheorghe şi Corneliu Burileanu, iar secretar ştiinţific va fi Iulian Ripoşan. Cele 13 facultăţi ale Universităţii Politehnică Bucureşti şi-au ales decanii în perioada 26-28 februarie.


BAIA MARE - Casa adjunctului Poliţiei, spartă
Locuinţa şefului adjunct al Poliţiei Baia Mare, Viorica Mărincaş, a fost spartă de un infractor recidivist, care a fost prins în flagrant de fiul poliţistei. Hoţul, Vasile G., cunoscut ca recidivist, a intrat în imobil spărgând un geam de la balconul etajului întâi, a umplut câteva sacoşe cu aparatură electrocasnică, pe care le-a aşezat lângă uşă, iar înainte să plece, a desfăcut o sticlă de băutură. El a fost surprins însă de fiul şefului adjunct al Poliţiei Baia Mare, care se întorsese acasă, iar hoţul sărit de la balcon, în încercarea de a scăpa. Bărbatul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.


CRAIOVA - Stradă surpată din cauza unei conducte
Circulaţia pe bulevardul Olteniei din Craiova a fost oprită ieri timp de câteva ore, după ce o conductă de canalizare s-a fisurat, formând o groapă de aproape un metru în asfalt. Pentru oprirea scurgerilor din conductă a fost nevoie de decopertarea străzii pe porţiunea surpată, a declarat Liviu Ioniţă, directorul Companiei de Apă "Oltenia" din Craiova. "Aşa se întâmplă de fiecare dată când se fisurează o conductă: apar aceste caverne, cum le numim noi. Ele apar şi la Londra şi la Paris, iar în Bucureşti sunt gropile atât de mari din această cauză, încât pot înghiţi oraşul", a adăugat Ioniţă.


BIHOR - Judecat pentru că şi-a împuşcat porcul
Un bihorean de 37 de ani din comuna Holod a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş după ce, beat fiind, şi-a împuşcat porcul cu o puşcă artizanală, pentru că îl enerva gălăgia făcută de animal, a anunţat ieri procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi riscă o pedeapsă cu închisoare între doi şi opt ani.


CAZUL LIDO - Predare cu jandarmi şi lacăte sparte
Moştenitorii doctorul Constantin Angelescu au fost nevoiţi să intre ieri cu forţa într-una dintre clădirile complexului hotelier Lido, pentru a pune în aplicare hotărârea de retrocedare. Executorul judecătoresc a apelat la jandarmi deoarece actualii deţinători ai Lido, fraţii Păunescu, au  refuzat să elibereze benevol imobilele revendicate. Unul dintre membrii familiei Păunescu a susţinut chiar că nu se poate preda "Casa Angelescu", deoarece aceasta aparţine de trei zile societăţii RHIC Holding, care a preluat clădirea în numele unei datorii. (M.P.)     

×
Subiecte în articol: observator