x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 13 iulie 2007

Romănia in cinci minute 13 iulie 2007

13 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 13 iulie 2007
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Circa 100 de asistenţi medicali, majoritatea de la Centrul de ingrijire a bolnavilor psihic Hărlău, au pichetat sediul Consiliului Judeţean. Protestatarii au cerut transformarea instituţiei in centru medical, lucru care ar conduce la o mai bună finanţare şi implicit la condiţii mai bune pentru salariaţi.

12:33

Hoţ

BACĂU. Poliţia caută un hoţ care a furat o maşină cu tot cu proprietarul său, in timp ce acesta dormea pe bancheta din spate.

ARAD. Zece tone de carne de pui din Ungaria, infestată cu salmonela, au fost confiscate de inspectorii DSV la un control de rutină.

12:38

Protest

IAŞI. Circa 100 de asistenţi medicali, majoritatea de la Centrul de ingrijire a bolnavilor psihic Hărlău, au pichetat sediul Consiliului Judeţean. Protestatarii au cerut transformarea instituţiei in centru medical, lucru care ar conduce la o mai bună finanţare şi implicit la condiţii mai bune pentru salariaţi. (C.P.)

PIERDUŢI. Un bărbat care s-a aventurat in larg cu o barcă de cauciuc şi a fost indepărtat de ţărm de văntul puternic a fost salvat de o şalupă a Poliţiei de Frontieră la Costineşti. La aceeaşi oră, un alt bărbat care a cerut ajutorul pe mare, la Năvodari, era de negăsit pentru echipele de salvare. (E.S.)

ACORD - Burse europene pentru magistraţi

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi directorul Academiei de Drept European (ERA), dr Wolfgang Heusel, au semnat ieri acordul de aderare a Romăniei la ERA. In baza acestuia, magistraţi, procurori şi judecători, avocaţi, dar şi oficiali din administraţia statului vor putea participa la cursuri de specializare in Dreptul comunitar de la 1 ianuarie 2007, autorităţile romăne fiind obligate să aplice cu prioritate legislaţia europeană. Bursierii beneficiază de reduceri de 40%, taxele fiind plătite de statul romăn. (Violeta Fotache)

LITORAL - Autobuze cu etaj pănă la Mangalia

Turiştii de pe litoralul romănesc se pot plimba de ieri cu autobuze supraetajate care circulă pănă in staţiunile din sud. Noul circuit de agrement are ca punct de plecare Gara Constanţa, cu destinaţia portul turistic Mangalia, iar un bilet de călătorie costă 12 lei. Turiştii pot face escale şi, ulterior, cu acelaşi bilet de călătorie, pot reveni in zona in care sunt cazaţi. (Emilia Sava)

LOTO 6/49 - Căştiguri de 4 milioane de euro

Loteria Romănă a suplimentat cu o jumătate de milion de lei fondul de căştiguri al categoriei I de la Loto 6/49. Marele premiu ajunge la 4 milioane de euro. Dacă duminică, 15 iulie, se va căştiga la categoria I, premiul va fi cel mai mare de pănă acum din acest an. Seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Verii va continua toată luna iulie.

PROGNOZ Ă METEO - Temperaturi in creştere

Furtunile şi ploile care au făcut ravagii in ultimele două zile in Romănia au trecut, iar meteorologii au veşti bune pentru week-end-ul acesta. Vremea va fi frumoasă, iar cerul va fi variabil in majoritatea regiunilor ţării, ploile vor fi izolate şi işi vor face simţită prezenţa astăzi numai la munte şi in nord. Temperatura aerului va creşte de la o zi la alta, dar pănă luni maximele nu vor depăşi 32 de grade. Săptămăna viitoare insă, canicula va reveni şi va pune stăpănire pe toată ţară, din cauza aerului cald de origine nord-africană, susţin cei de la ANM. (Anca Ardeleanu)

DNA - Colonel de jandarmi deferit justiţiei

Fostul comandant al UM 0260 de jandarmi din Bucureşti, col (r) Nicolae Lecu, a fost trimis in judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni asimilate celor de corupţie, precum şi pentru fals in declaraţii. Anchetatorii susţin că Lecu a folosit mai mulţi militari, respectiv subofiţeri, militari angajaţi şi militari in termen, in perioada 2005-2006, pentru a face lucrări de construcţii la imobilele familiei sale din oraşul Voluntari. Mai mult, ofiţerul ar fi prejudiciat Inspectoratul General al Jandarmeriei Romăne cu 66.436,78 lei, informează Rompres.

DROGURI - Traficanţi maghiari arestaţi la Oradea

Trei tineri maghiari, cu vărste cuprinse intre 22 şi 35 de ani, au fost arestaţi preventiv in Oradea, după ce au fost surprinşi in flagrant in timp ce incercau să introducă droguri in ţară. In cele două autoturisme ale traficanţilor s-au descoperit 110 pliculeţe cu Amfetamină (SPEED), 15 pliculeţe cu Haşiş, un plic cu Cocaină in greutate de un gram, 18 pastile Ecstasy, 8 grame Canabis, droguri. Dacă ar fi ajuns pe piaţa bihoreană, marfa ar fi valorat circa 3.000 de euro. Drogurile au fost confiscate. (Teodora Ivan)

NĂVODARI - Angajaţii cantinei, responsabili

Contaminarea alimentelor in tabăra de la Năvodari s-a făcut din vina angajaţilor, arată ancheta epidemiologică desfăşurată de serviciile veterinare, a anunţat ANSVSA. Specialiştii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au descoperit că depozitele, ustensilele, dar şi materiile prime utilizate in tabără respectă toate normele igienice, deci infecţiile nu ar fi putut proveni din astfel de surse. In plus, ministrul a cerut ca toate taberele şcolare din ţară să fie verificate pănă la sfărşitul lunii. (Mara Răducanu)

×
Subiecte în articol: observator