x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    23 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Patriarhul Daniel şi-a serbat ieri împlinirea celor 57 de ani, eveniment la care au fost prezenţi doar cîţiva episcopi, preoţi, sora lui, primarul Capitalei, reprezentanţi ai Jandarmeriei Bucureşti, oficiali de la Ministerul Cultelor şi mulţi jurnalişti.

ANIVERSARE. Patriarhul Daniel şi-a serbat ieri împlinirea celor 57 de ani, eveniment la care au fost prezenţi doar cîţiva episcopi, preoţi, sora lui, primarul Capitalei, reprezentanţi ai Jandarmeriei Bucureşti, oficiali de la Ministerul Cultelor şi mulţi jurnalişti.

 

16:02 - Majorare mică

COSTURI! Primarul general al Capitalei a declarat că se caută soluţii pentru ca bucureştenii să nu plătească în plus pentru energia termică.

BUCUREŞTI. 412 candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţămînt au luat note mai mici de 5.

 

16:07:Braşov – Borş

AUTOSTRADĂ. Fondurile alocate în acest an de stat pentru lucrările de construcţie la Autostrada Braşov – Cluj – Borş au fost suplimentate cu 400 de milioane de lei (aproximativ 112 milioane de euro), la a doua rectificare bugetară decisă săptămîna trecută de Executiv.

SOLICITARE. Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă propune din nou Ministerului Apărării un proiect de lege privind amnistierea faptelor militarilor din timpul revoluţiei, care a ajuns la procurorii militari, Asociaţia 21 Decembrie 1989 cerînd intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii.


PENTRU BANI :Angajatul şi-a împuşcat şeful
Patronul unei firme a fost împuşcat uşor ieri la prînz de un angajat care a venit la locuinţa sa. Agresorul, care lucrase la unul dintre saloanele de masaj ale victimei, s-a dus ieri la locuinţa patronului pentru a-i reproşa că nu îi restituie o datorie de 2.000 de euro. După ce soţia patronului a deschis uşa, agresorul a intrat în locuinţă şi a tras cinci focuri cu un pistol Magnum, cu bile şi pulbere. Agresorul a fost reţinut la Secţia 6.


ANPDC:Statistică îngrijorătoare
Peste 2.900 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi în primele trei luni ale acestui an, 1.293 din cazuri fiind încă în lucru, potrivit datelor înregistrate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC). Din datele centralizate rezultă că cele mai multe cazuri de abuz sau neglijare s-au petrecut în familie.


CAZUL VALIZA:Banii lui Becali rămîn la DNA
Tribunalul Bucureşti a decis ieri ca 1,7 milioane de euro puse sub sechestru în dosarul "Valiza cu bani" să rămînă în custodia DNA. Judecătorii au respins astfel contestaţia formulată de avocatul finanţatorului echipei Steaua împotriva reţinerii banilor la DNA. Potrivit anchetatorilor, suma cu pricina ar fi fost mita pe care Gigi Becali ar fi urmat să o dea jucătorilor de la Universitatea Cluj, pentru ca aceştia să obţină cel puţin un scor egal cu CFR Cluj. Becali a susţinut însă că banii erau destinaţi cumpărării unor terenuri. (M. Pasă Petru)


DOLJ: Cascadorii rîsului,la Pleniţa
Jandarmii din localitatea doljeană Pleniţa au urmărit luni seară, mai bine de un kilometru, un căruţaş din comuna Unirea care le-a făcut semne obscene, în căruţa sa fiind găsită o sabie cu o lamă lungă de aproape un metru. "Jandarmii s-au autosesizat, au oprit şi s-au îndreptat spre acesta, moment în care a fugit pe cîmp. După aproximativ un kilometru, nemaiputînd înainta cu căruţa din cauza drumului accidentat, l-au prins şi reţinut pe căruţaş", a declarat locotenentul Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Dolj.

 

 

VITEZĂ:Viktor Orban trei zile fără permis
Poliţiştii rutieri i-au reţinut permisul fostului premier ungar Viktor Orban, la 4 iulie, pentru depăşirea vitezei, în timp ce conducea un Volkswagen Transporter pe drumul dintre Arad şi Deva. El a recunoscut că depăşise viteza legală, dar nu a putut achita amenda de 250 de lei pentru că nu avea suficienţi bani. Poliţiştii i-au reţinut permisul trei zile, oferindu-l ulterior uneia dintre cunoştinţele acestuia, după plata amenzii.

 
BACĂU: Două cadavre,găsite după un an
Poliţiştii şi procurorii băcăuani au descoperit ieri seară cadavrele a două femei, în magazia unei case. Cadavrele erau înfăşurate în foarte mulţi saci de polietilenă şi rafie legaţi bine cu scotch pentru a împiedica difuzarea mirosului. Cînd au fost desfăcute la morgă, legiştii şi-au dat seama după starea de putrefacţie extrem de avansată că decesul a survenit cu aproape un an în urmă. Pachetele au fost descoperite de proprietarul casei, care este plecat în străinătate. Anchetatorii au refuzat să facă orice declaraţii despre caz. (Mirela Romaneţ)


EXPEDIŢIE: Tabără pentru copii delincvenţi
73 de delincvenţi minori se află pentru două săptămîni, începînd de ieri, într-o expediţie la munte în judeţele Alba şi Hunedoara. Desfăşurată sub genericul "Expediţie în Carpaţi", acţiunea pune laolaltă cei 73 de copii cu probleme şi 37 de copii cu bune rezultate la purtare şi învăţătură, cu scopul de resocializare şi reintegrare prin acţiuni educative a delincvenţilor minori. Acţiunea, organizată de Ministerul Justiţiei şi de Ministerul Educaţiei, se află la cea de-a treia ediţie. CJ Alba este, încă din anul 2006, partener oficial al acestui proiect educativ. (Lucian Dobrater)


DESTIN:Scăpat de pe front şi mort electrocutat
Un tînăr de 30 de ani, angajat al unităţii militare de la Murfatlar – Constanţa şi care în urmă cu doi ani a participat la operaţiunea "Enduring Freedom" în Afganistan, a murit electrocutat luni seară în timp ce lucra împreună cu tatăl său la desfundarea unei canalizări în pivniţa casei. Bărbatul, care domicilia în comuna constănţeană Ciocîrlia, era angajat ca soldat fruntaş în cadrul unităţii militare de la Murfatlar, transmite Mediafax. Militarul Laurenţiu Zăbavă era căsătorit şi avea o fetiţă de trei ani.


PERMISE ARGEŞ:Sechestru pe bunurile acuzaţilor
Bunurile tuturor celor 20 de inculpaţi din dosarul permiselor ilegale de la Argeş au fost puse ieri sub sechestru de procurorii anticorupţie. Potrivit legii, această măsură era obligatorie în cazuri precum cel de la Argeş. Pînă acum, în acest dosar au fost arestate preventiv 20 de persoane acuzate că, în schimbul banilor, ar fi contribuit la obţinerea ilegală a mai multor permise de conducere pentru persoane care nu urmaseră cursurile necesare. (Miruna Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator