x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    24 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Curtea de Apel Iaşi a decis ieri menţinerea în arest a şefului Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, reţinut alături de liderul interlop moldovean Vasile Rodideal şi de şeful lumii interlope din Iaşi Bogdan Ionuţ Radu, pentru facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă.

TOT LA ZDUP. Curtea de Apel Iaşi a decis ieri menţinerea în arest a şefului Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, reţinut alături de liderul interlop moldovean Vasile Rodideal şi de şeful lumii interlope din Iaşi Bogdan Ionuţ Radu, pentru facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă. (Mădălina Popa)

 

17:05 - Show rock

CONSTANŢA. 500 tone de alge au fost adunate de pe plajele Litoralului românesc, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

SOSIRE. Avionul care a adus trupa Metallica la Bucureşti a aterizat pe Băneasa pentru concertul de aseară, de pe stadionul Cotroceni.

 

17:10 - În arest

HACKER. Bărbatul acuzat că a accesat, folosind pseudonimul "Vlădutz", în mod fraudulos, neautorizat şi repetat conturi de e-mail aparţinînd angajaţilor eBay, cauzînd un prejudiciu estimat la peste două milioane de dolari, rămîne în arest, Curtea de Apel Bucureşti respingînd ieri contestaţia lui.

PE LOC. Cele aproape 300 de apartamente de lux cumpărate de Primăria Capitalei şi repartizate Primăriei Sectorului 3 pentru a fi atribuite persoanelor evacuate din centrul istoric rămîn nerepartizate din cauza unor neclarităţi legislative.

 
COLABORARE: Protocol Patriarhie – Ministerul Sănătăţii
Astăzi, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vor semna Protocolul privind parteneriatul de asistenţă medicală şi spirituală între Patriarhie şi Ministerul Sănătăţii. Protocolul are ca scop reglementarea acţiunilor de cooperare între instituţii în vederea prevenirii şi combaterii practicilor ce dăunează sănătăţii. (D.Ş.)

 
"FILAJ":Contestatarii din PD-L au fost filmaţi
Peste 180 de membri PD-L Constanţa au trimis ieri un apel către preşedintele Emil Boc în care îi acuză pe liderul interimar al filialei, Ion Popescu şi pe secretarul executiv Elena Udrea, de "metode securisto-comuniste". În apel sînt redate afirmaţiile preşedintelui interimar al BPJ Constanţa, Ion Popescu, potrivit cărora cei care au fost la şedinţa de Consiliu de Coordonare Local, dacă sînt membri PD-L, vor fi excluşi în baza unor înregistrări audio şi video.

 
MITROPOLIA OLTENIEI: Oaspeţi de seamă la întronizare
Preşedintele Băsescu, premierul Tăriceanu, Patriarhul Daniel, parlamentari de Dolj şi ierarhi din Italia sînt aşteptaţi să participe duminică la întronizarea noului Mitropolit al Olteniei, PS Irineu Slătineanul. Purtătorul de cuvînt al Mitropoliei Olteniei, Gheorghe Cioiu, a declarat ieri că evenimentul de instalare a noului mitropolit va începe la ora 9:00, cu slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană din Craiova. Două ore mai tîrziu, este programată slujba de întronizare a lui PS Irineu Slătineanul. (Mediafax)

 
JANDARMERIE: Reţea securizată de comunicaţii
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) va realiza, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), o reţea securizată de comunicaţii de arie extinsă pentru sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi unităţile din subordinea acestuia. Normele tehnice privind modul de utilizare a reţelei vor fi stabilite de MIRA şi STS în termen de 30 de zile, iar procedura de recuperare a costurilor aferente serviciilor de comunicaţii achiziţionate va fi stabilită printr-un protocol încheiat între Jandarmerie şi STS.

 
SINAIA: Pompierii-şefi, pe mîna DNA
Şefii Detaşamentului de pompieri Sinaia din cadrul ISU Prahova, lt. col. Gabriel Ceacîru şi mr. Emilian Androne, sînt cercetaţi pentru abuz în serviciu de procurorii DNA, informează Mediafax.  Cei doi sînt acuzaţi că şi-ar fi folosit oamenii din subordine la lucrări de construcţii la propriile case din Prahova, susţin surse judiciare. De luni, DNA a început audierile de martori în acest caz, la Direcţie prezentîndu-se mai mulţi pompieri de la Detaşamentul Sinaia.

 
PRAFURI UCIGAŞE: 300 kg de droguri, oprite la vamă
Poliţiştii de frontieră au descoperit, în primele şase luni ale anului, peste 330 de kilograme de droguri, în special heroină, iar 36 de persoane (turci, sîrbi, bulgari, români) s-au ales cu dosare penale pentru trafic de stupefiante. De asemenea, în perioada de referinţă au fost depistate 208 grupuri de imigranţi, fiind identificaţi 88 de traficanţi de persoane şi 792 de victime ale acestora.

 
SCANDAL PERMISE: Chestorul Berechet a fost demis
Chestorul general de poliţie Nicolae Berchet a fost demis ieri, după ce informaţia trecerii sale în rezervă circula pe piaţă de cîteva luni. Preşedintele Traian Băsescu a semnat aseară decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) ale lui Nicolae Berechet, care de la 25 aprilie 2005 deţinea funcţia de secretar general al MIRA. Numele chestorului a fost asociat cu scandalul permiselor de conducere din Argeş.

×
Subiecte în articol: observator