x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    25 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Zece construcţii improvizate din Cartierul Baicului au fost demolate ieri de inspectorii Primăriei Sectorului 2. În timpul demolării au fost depistate arme interzise – un pistol cu glonţ calibrul 9 mm şi mai multe arme albe.

Evacuare. Zece construcţii improvizate din Cartierul Baicului au fost demolate ieri de inspectorii Primăriei Sectorului 2. În timpul demolării au fost depistate arme interzise – un pistol cu glonţ calibrul 9 mm şi mai multe arme albe.

 

17:41 – Inundaţii

BACĂU. 11 copii şi 5 adulţi aflaţi în tabăra de engleză de la Valea Budului au ajuns de urgenţă la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

SUCEAVA. 150 de gospodării din mai multe localităţi ale judeţului, izolate după ce apele au distrus poduri şi drumuri, arată ultimul bilanţ ISU.

 

17:46 - "Restul e tăcere"

INFORMARE. Peste 110 cadre didactice predau cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească în Spania şi Italia, iar începînd cu anul şcolar 2008-2009 şi în şcoli din comunitatea franceză din Belgia, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

OSCAR. Lungmetrajul "Restul e tăcere" de Nae Caranfil reprezintă propunerea României la Oscar, în secţiunea "cel mai bun film într-o limbă străină", au declarat reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei. Decizia a fost luată de şase critici de film şi de un regizor/director de imagine.

 
COMEMORARE:Rugăciune pentru Patriarhul Teoctist
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia sîmbătă, 26 iulie, o slujbă de pomenire a regretatului Patriarh Teoctist, la împlinirea unui an de la trecerea acestuia la Domnul. După slujba care va avea loc în Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cei prezenţi se vor ruga la mormîntul patriarhului şi îi vor evoca personalitatea. (D.Ş.)

 
DECIZIE:Nuţu Cămătaru rămîne închis
Tribunalul Bucureşti a decis ieri, în mod definitiv, ca Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, să rămînă în detenţie. Instanţa i-a respins acestuia cererea de eliberare condiţionată şi a fixat data de 18 decembrie ca termen pentru o altă cerere similară. Ion Balint fusese la un pas de libertate după ce instanţa de fond, Judecătoria Sectorului 4, îi admisese solicitarea. Nuţu Cămătaru este deţinut la Penitenciarul Jilava şi se află în executarea unei pedepse de 6 ani închisoare pentru tîlhărie. (Miruna Pasă Petru)


MITING:Protestul chiriaşilor la Cotroceni
Peste 100 de persoane au participat ieri, în faţa Palatului Cotroceni, la un miting de protest faţă de respingerea de către preşedintele Băsescu a Legii caselor naţionalizate. Protestatarii, reprezentanţi ai Asociaţiei Proprietarilor pe Legea 112 şi ai PC, au scandat "Jos mafia!" şi "Ruşine!". Ei au depus la Preşedinţie un protest care conţinea "un răspuns privind solicitarea preşedintelui de retrimitere în Parlament a acestei legi".

 
ORADEA:Ionel Ştiube a fost dat pe mîna justiţiei
Omul de afaceri bihorean Ionel Ştiube a fost deferit justiţiei ieri de DNA – Serviciul Teritorial Oradea, pentru că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion şi jumătate de euro prin evaziune fiscală. Procurorii îl acuză că prin firmele sale ar fi făcut achiziţii de diferiţi combustibili pe care i-a comercializat ca fiind motorină, fără a înregistra, declara şi achita obligaţiile către bugetul de stat constînd în accize, TVA, taxe de drum şi impozit pe profit. (Mediafax)

 
SALARIUL MINIM:Sindicatele sînt nemulţumite
Sindicatele ar putea relua protestele dacă obiecţiile patronatelor privind acordul pentru majorarea salariului minim vor fi acceptate de Guvern. Potrivit liderului Cartel ALFA, Bogdan Hossu, sindicatele vor ca Guvernul să se angajeze ca, pînă în 2014, salariul minim să ajungă la o valoare de 50% din cel mediu. La începutul săptămînii, patru din cele cinci confederaţii sindicale participante la negocieri au căzut de acord cu Guvernul privind majorarea salariului minim brut la 540 de lei de la 1 octombrie. (Cătălin Pruteanu)

 
CĂLĂRAŞI: Ciocnire pe Dunăre
Convoaiele navelor "Mohacs", sub pavilion ungar, şi "Bihac", sub pavilion sîrbesc, s-au ciocnit ieri noapte pe Dunăre, în dreptul localităţii Spanţov. Convoiul împingătorului "Bihac", care naviga în amonte, încărcat cu cărbune, a eşuat din cauza apelor scăzute. În acelaşi moment, în zonă a apărut, navigînd în aval, convoiul împingătorului "Mohacs", încărcat cu role de fier şi cărbune. Cele două nave au intrat în coliziune din cauza comunicaţiilor defectuoase.

 
BACĂU:Criminalul, fiu de profesor universitar
Tribunalul Bacău a emis ieri un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru omor deosebit de grav şi tîlhărie pe numele lui George Ionuţ Nicolae (cu cătuşe), acuzat că anul trecut a ucis două tinere şi a închiriat în Bacău o casă unde a ascuns cadavrele. Acestea au fost descoperite marţi, într-o stare avansată de descompunere. Criminalul este din Braşov, fiu de profesor universitar, şi era prieten cu una dintre fete. După 10 ore de audieri, pus în faţa unor probe solide, şi-a mărturisit fapta.

×
Subiecte în articol: observator