x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

25 Aug 2008   •   00:00
România în cinci minute

CANICULĂ PE PISTĂ. Căldura a făcut ravagii şi în rîndul piloţilor de la Bucharest City Challenge 2008. Mulţi dintre ei au spus că temperaturile ridicate au făcut competiţia şi mai dificilă decît se anunţa. Raliul s-a încheiat ieri, cu ultimele curse din Fia GT, de la ora 14:15, British F3, de la ora 16:00, şi Dacia Logan Cup, de la ora 17:00.



CANICULĂ PE PISTĂ. Căldura a făcut ravagii şi în rîndul piloţilor de la Bucharest City Challenge 2008. Mulţi dintre ei au spus că temperaturile ridicate au făcut competiţia şi mai dificilă decît se anunţa. Raliul s-a încheiat ieri, cu ultimele curse din Fia GT, de la ora 14:15, British F3, de la ora 16:00, şi Dacia Logan Cup, de la ora 17:00.

10:26 – INCENDIU
BUCUREŞTI.
Locatarii unui bloc din Sectorul 4 au fost evacuaţI sîmbătă seară din cauza unui incendiu la spălătoria blocului.
DOLJ. Peste 60 de hectare de lizieră şi 570 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de un incendiu puternic produs sîmbătă.

10:31 –TRAFIC
ALTERNATIVĂ.
Poliţia Rutieră recomandă şoferilor varianta DN2A Constanţa – Hîrşova – Giurgeni – Slobozia – Urziceni – DN2 Urziceni – Bucureşti ca alternativă la ruta Constanţa – Medgidia – Cernavodă, deoarece se estimează un trafic aglomerat.
NĂDLAC. Un italian a fost reţinut pentru trafic internaţional de droguri de mare risc după ce poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac au găsit în maşina acestuia două kilograme de heroină în valoare de peste 40.000 de euro.

CRAIOVA - Maşina unui om de afaceri, incendiată
Omul de afaceri craiovean Constantin Dâlgoci a fost trezit în cursul nopţii de sîmbătă spre duminică de poliţiştii Secţiei 3 şi de un echipaj de pompieri, veniţi să stingă incendiul care-i cuprinsese maşina marca Mercedes, în valoare de 100.000 de euro. Făptaşul a fost prins de un grup de tineri care se afla în zonă. Dâlgoci susţine că în spatele inendierii maşinii sale s-ar afla un consilier judeţean, pe care l-ar fi împrumutat cu 300.000 de euro pentru campania electorală, care l-ar fi ameninţat.

STRĂZI ÎNCHISE - Lucrări de reabilitare în Bucureşti
Circulaţia va fi închisă de astăzi pe mai multe artere din Capitală din cauza unor lucrări de reabilitare. Traficul pe Valea Oltului, între Valea Argeşului şi Prelungirea Ghencea, va fi oprit între 25 august şi 17 septembrie. Pînă la 10 octombrie va fi închisă circulaţia şi pe Strada Ilfov, între Splaiul Independenţei şi Marconi, precum şi pe Mihai Vodă. Nu se va circula nici pe Eforie, pînă la 18 noiembrie.

STATISTICĂ - Canicula din ultima săptămînă, în cifre
"Au fost 544 de solicitări, dintre care 150 din cauza caniculei. Unele au fost rezolvate pe loc, altele au ajuns la spital pentru a se acorda îngrijri medicale", a declarat Jean Balotă, medic Ambulanţa Bucureşti. În cele 16 judeţe peste 3.500 de oameni au sunat la Serviciul de Ambulanţă. În Bucureşti, peste 2.800 de persoane s-au prezentat la Serviciul de Primiri Urgenţe. Autorităţile au amenajat cca 1.000 de puncte de prim-ajutor.

INCEST, NU VIOL - Mama siamezilor nu a fost violată
Din primele cercetări ale Poliţiei în cazul adolescentei de 16 ani care a născut vineri siamezi la Braşov reiese că fata nu a fost violată, aşa cum au susţinut părinţii ei, ci că a existat o relaţie amoroasă între tînără şi vărul său, tatăl copiilor. Siamezii, născuţi prematur, sînt în stare gravă la terapie intensivă, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din oraş. Gemenii au cutia craniană comună, iar singura lor şansă ar fi o intervenţie chirurgicală în străinătate. Medicii spun că au şanse minime de supravieţuire, existînd şi o malformaţie la inimă.

ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ - Pedeapsă pentru asistenta ucigaşă
Asistenta maternală care a ucis săptămîna trecută un copil va fi supusă unei expertize şi riscă închisoarea pe viaţă. Procurorul care instrumentează cazul spune că va deschide un dosar de urmărire penală şi în cazul angajaţilor Direcţiei de Protecţie a Copilului, care nu au prezentat nici un document din care să reiasă că l-ar fi supravegheat pe asistentul maternal. Femeia a declarat că l-a maltratat pe micuţ, pentru că era de etnie romă, şi astfel s-a răzbunat, pentru că fiica sa naturală, în vîrstă de 19 ani, are o relaţie amoroasă cu un tînăr rom. 

LOTO 6/49:Loteria Română, în sprijinul victimelor
Ieri a avut loc cea de-a patra tragere din seria Loto 6/49 "Solidaritate pentru victimele inundaţiilor". Numerele cîştigătoare sînt 3, 22, 21, 15, 10, 41, numărul Noroc fiind 4887828, cu un report la categoria I de 1.854.408,23 lei. Din încasările aferente jocului Loto 6/49 din această săptămînă, Loteria Română alocă fondului destinat victimelor inundaţiilor 332.678,59 lei (cca. 95.000 euro) din cota care îi revine în calitate de organizator. Pînă acum s-a strîns în respectivul fond suma
de 1.531.546,82 lei (cca. 450.000 euro), fără ca fondul de cîştiguri să fie afectat.

PORTURI ÎNCHISE - Ceaţa densă a oprit circulaţia navelor
Porturile Constanţa Sud Agigea şi Midia au fost închise navigaţiei maritime ieri-dimineaţă pentru aproximativ două ore din cauza ceţii dense. Manevrele în portul Constanţa Sud fluvial au fost suspendate de la ora 4:30 din cauza vizibilităţii reduse sub o jumătate de milă marină. Din acelaşi motiv a fost blocat şi traficul pe Canalul Dunăre – Marea Neagră prin ecluza de la Agigea. De la ora 5:00 au fost suspendate manevrele şi în Portul Constanţa Sud maritim şi în Portul Midia, iar de la 6:55 a fost întreruptă activitatea şi în Portul Constanţa Nord.

BAIA MARE - Lăsaţi 12 ore în faţa Ambulanţei
Trei minori de etnie romă au stat timp de 12 ore în noaptea de sîmbătă spre duminică la sediul Ambulanţei Baia Mare, după ce mama lor a fost internată pentru naştere. Copiii, cu vîrste între 1 şi 5 ani, au fost luaţi de ambulanţă împreună cu mama lor, pentru a nu fi lăsaţi singuri, dar au aşteptat pînă dimineaţă în faţa sediului Ambulanţei, fiind refuzaţi de centrul de îngrijire a minorilor. Copiii au fost primiţi în cele din urmă la Centrul Maternal din Baia Mare ieri-dimineaţă. Protecţia Copilului va face o anchetă specială la locuinţa familiei din localitatea Seini.

NUNTĂ - Am mai pierdut o burlăciţă!
Prea simpatica noastră colegă Andreea Sminchişe şi-a unit destinul cu cel al preacuviosului domn Sorin Georgescu. Au spus amîndoi un "da" răspicat joi la Casa de Căsătorii a Sectorului 3, şi-au purtat cununiile, oficilializîndu-şi iubirea în faţa lui
Dumnezeu ieri după-amiază, la Biserica "Sf. Trei Ierarhi" – Colţea. Le dorim o casă a lor, înţelegere, dragoste şi ani frumoşi împreună!

×
Subiecte în articol: observator