x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 17 iulie 2007

Romănia in cinci minute 17 iulie 2007

17 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 17 iulie 2007
Sursa foto: Lucian Tudose/

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o avertizare meteo cu cod portocaliu.

11:52

Şantier

COVASNA. Lucrările de consolidare şi de modernizare la Spitalul Judeţean din municipiul Sfăntu

Gheorghe au fost reluate.

VATRA DORNEI. Un bărbat a fost deferit justiţiei după ce a bătut un comerciant din piaţa agroalimentară, care ulterior a murit in spital.

11:57

Deces

DOLJ. Un copil in vărstă de 4 ani din localitatea Segarcea s-a inecat intr-un canal de irigaţii, unde mersese să se scalde cu mai mulţi prieteni. Micuţul a alunecat pe una din dalele canalului şi a căzut in apă. Trupul neinsufleţit a fost scos la suprafaţă după mai bine de 50 de minute.

PLĂNGERE. Fostul şef al DGA, procurorul Marian Săntion, a depus o plăngere penală la Parchetul General in care il acuză pe actualul şef al DGA, Irinel Păun, de abuz in serviciu şi de omisiunea sesizării organelor judiciare. Săntion cere şi cercetarea chestorilor Virgil Ardelean şi Constantin Dirna. (A.C.)

HENRI COANDĂ - Aterizare de urgenţă la Otopeni

O aeronavă Boeing 737 care venea din Turcia şi se indrepta spre Cluj-Napoca a aterizat de urgenţă ieri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza unor probleme la o anvelopă. Reprezentanţii companiei transportatoare low-cost au precizat că la faţa locului a fost trimisă o echipă tehnică să schimbe roata, urmănd ca aeronava să-şi continue zborul spre Cluj-Napoca. La bord se aflau 165 de persoane. (Mediafax)

CANICULĂ - Cod portocaliu pentru nouă judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o avertizare meteo cu cod portocaliu. In zilele de 19 şi 20 iulie in judetele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi in Bucureşti, temperatura aerului va urca pănă la valori de 39... 40 de grade. Totodată, ANM a emis ieri şi o atenţionare meteo cotată cu cod galben pentru intreg intervalul 17-22 iulie, cănd se vor inregistra pănă la 38 de grade in Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi in sudul şi estul Moldovei. (Anca Ardeleanu)

GALAŢI - Doi oameni atacaţi de pitbull

Două persoane au fost muşcate de un pitbull ţinut fără botniţă de stăpănul său, chiar in curtea unei şcoli din Galaţi. Animalul a atacat iniţial un băiat de 15 ani, moment in care un bărbat din zonă a intervenit in ajutor. Salvatorul a fost muşcat insă şi el. Cei doi au ajuns la spital, iar proprietarul căinelui s-a ales cu dosar penal. (D.M.)

CLOCHMERLE - Videanu a inaugurat un closet

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a inaugurat ieri, in faţa sediului Casei de Pensii a Municipiului, o toaletă ecologică, dotată cu un sistem inteligent de intreţinere. Astfel, după 15 minute de la utilizare, uşa se deschide automat şi declanşează imediat programul de autospălare. Videanu şi-a manifestat speranţa glumind că "romănii sunt pregătiţi să facă faţă unor astfel de provocări". O poveste asemănătoare a descris-o in 1925 Gabriel Chevallier in nuvela Clochmerle, unde primarul local a construit un pisoar, considerăndu-l un monument.

TIMIŞ - S-a inecat după ce a salvat o fată

Un bărbat a murit in Răul Timiş, in apropierea localităţii Şag, luat de curenţi după ce a salvat o tănără de la inec, informează Mediafax. Omul, in vărstă de 32 de ani, era inginer la o firmă din Timişoara şi plecase la scăldat impreună cu soţia sa. Cănd a văzut-o pe adolescentă in pericol de inec, i-a sărit in ajutor. El a scos fata dintr-un loc in care apa avea patru metri şi a reuşit s-o ducă pănă aproape de mal, de unde a preluat-o altcineva, insă a fost tras la fund de curenţii puternici. Trupul neinsufleţit a fost scos la suprafaţă abia după patru ore.

TITULARIZARE - Prea puţini candidaţi

Aproape 48.000 de candidaţi au susţinut probele scrise pentru ocuparea celor peste 56.000 de posturilor vacante din invăţămănt, din care doar 11.157 sunt titularizabile. Concurenţii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numărul unu. Cei mai mulţi candidaţi sunt la matematică, in timp ce la informatică sau la limba engleză multe posturi vor rămăne neocupate, pentru că nu există interes pentru aceste specializări. La Iaşi şi in alte căteva judeţe se aplică un proiect-pilot de descentralizare a titularizării, prin care candidaţii sunt repartizaţi in şedinţă publică.

ARAD - "Sclavul" unei familii, eliberat

Cei cinci membri ai unei familii din oraşul arădean Lipova sunt cercetaţi de autorităţi, pentru că l-ar fi supus la muncă forţată timp de mai multe luni, pe un bărbat pe care-l ţineau sub pază ca să nu fugă. Omul in vărstă de 49 de ani a fost găsit pe stradă de jandarmii care păzesc Judecătoria Lipova, in timp ce striga după ajutor şi fugea de doi indivizi. In urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul era ameninţat cu moartea şi bătut dacă incerca să scape, iar vecinii ştiau situaţia, dar s-au temut să o denunţe, informează Jandarmeria Arad. (Andrei Ando)

SOLICITARE PG - Se mută dosarele lui Iliescu

Procurorul general Laura Kovesi i-a cerut ieri magistratului militar Dan Voinea să trimită căt mai repede secţiilor civile dosarele "Mineriada" şi "Revoluţia". Solicitarea vine după publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale prin care dosarele in care sunt anchetaţi atăt civili, căt şi militari ies din competenţa Parchetelor militare.

RATING - Operatorul Zapp, sub supraveghere

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a plasat sub supraveghere, cu perspectivă negativă, ratingul "B minus" al operatorului de telefonie mobilă Telemobil (Zapp), după ce compania a amănat emisiunea de obligaţiuni de 125 de milioane de dolari, invocănd condiţiile dificile de piaţă.

ORGANIZARE - Regulament pentru alegerea şefilor ANI

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI) (foto) au votat ieri in unanimitate Regulamentul de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

×
Subiecte în articol: observator