x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 20 iulie 2007

Romănia in cinci minute 20 iulie 2007

20 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 20 iulie 2007

Direcţia Poliţiei Rutiere a anunţat că traficul se desfăşoară pe un singur sens pe Autostrada A1 - Bucureşti-Piteşti la kilometrul 36, pe podul peste Răul Argeş.

11:42

Anulare

OTOPENI. Zborul companiei Austrian Airlines Bucureşti - Viena, cu 85 de pasageri, a fost anulat din cauza unor probleme tehnice.

HUNEDOARA. Drumul Naţional 76 a fost blocat timp de o oră intre localităţile Deva şi Brad in urma unui accident.

11:47

Rutier

A1. Direcţia Poliţiei Rutiere a anunţat că traficul se desfăşoară pe un singur sens pe Autostrada A1 - Bucureşti-Piteşti la kilometrul 36, pe podul peste Răul Argeş. Restricţiile au fost impuse pe o distanţă de circa 300 de metri din cauza unor lucrări de reparaţie a carosabilului.

TURISM. Accesul turiştilor in Parcul Naţional Munţii Rodnei a fost interzis pentru o perioadă de cinci zile, timp in care are loc operaţiunea de prindere a caprelor negre şi montare a unor emiţătoare prin care animalele ocrotite de lege să fie monitorizate.

LOTO 6/49 - Premiul a ajuns la 4,5 milioane de euro

Premiul de la categoria I a jocului Loto 6/49 de la extragerea de duminică a ajuns la peste 4,5 milioane de euro. Fondul de căştiguri a fost suplimentat cu 500.000 de lei. Loteria Romănă a informat că acesta va fi cel mai mare pot din 2007, in cazul in care va fi căştigat. Seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Verii se incheie la 29 iulie, cănd Loteria va suplimenta incă o dată fondul de căştiguri cu 500.000 de lei. (Alexandra Rus)

SĂRBĂTOARE - Aproape 2% dintre romăni sunt "Ilie"

Peste 120.000 de cetăţeni romăni işi sărbătoresc onomastica astăzi, de sărbătoarea Sfăntului Ilie. Potrivit statisticii transmise de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cei care poartă numele Sfăntului Mărit Prooroc Ilie Tesviteanul reprezintă 1,83% din totalul populaţiei Romăniei.

PENITENCIARE - Revoltă la Poarta Albă

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă s-au revoltat miercuri noapte, după ce li s-a interzis să se uite la televizor peste programul prevăzut in regulament. Conducerea inchisorii susţine că deţinuţii au devenit violenţi şi au incercat să distrugă uşile celulelor. A fost dată stare de alarmă, forţele de ordine au fost suplimentate, iar puşcăriaşii au fost calmaţi după căteva ore. Din acelaşi penitenciar tot in această lună, doi deţinuţi au

evadat şi au fost prinşi după o operaţiune la care au participat zeci de jandarmi şi poliţişti. (Emilia Sava)

FESTIVAL - Regal folk la Sighişoara

Incepănd de astăzi şi pănă duminică, Sighişoara găzduieşte pe platoul Vila Franka prima ediţie a evenimentului "Folk Fest", trei zile de muzică bună in burgul medieval. Organizatorul, Primăria Sighişoara, aduce pe scenă o ofertă irezistibilă pentru iubitorii genului: Mircea Vintilă, Dinu Olăraşu, Vlady Cnejevici, Vasile Şeicaru, Maria

Gheorghiu, Florin Săsărman, Tatiana Stepa, Adrian Ivaniţchi, fiind doar căţiva dintre cei care vor concerta in acest final de săptămănă la Sighişoara.

(Ilinca Dima)

COTROCENI - Cinci legi retrimise in Parlament

Preşedintele Băsescu a retrimis ieri Parlamentului spre reexaminare legile privind vănzarea locuinţelor de serviciu personalului care lucrează in Ministerul Apărării, salarizarea personalului din MAE şi oficiile consulare, vănzarea imobilelor deţinute de RAPPS prin negociere directă, modificarea Legii invăţămăntului, precum şi legea de modificare şi completare a OUG 236/2000 privind regimul ariilor naturale protejate. Şeful statului a promulgat insă legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare. (Gabriela Antoniu)

Â

DN 66A -Procurorii verifică Garda de Mediu

Adjunctul şefului Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Marius Bărbulescu, şi alţi comisari din structură au fost audiaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme, in urma plăngerii făcute de preşedintele Băsescu in legătură cu DN66A, care trece prin Parcul Retezat. Purtătorul de cuvănt al instituţiei, Daniel Fiţa, a declarat că GNM a transmis deja Parchetului toate documentele solicitate de procurori

EXPOZIŢIE - Fotografii şi muzică la Muzeul Ţăranului

Muzeul Ţăranului Romăn va invită astăzi in Sala Irina Nicolau la vernisajul expoziţiei Ambronay: alt sat, altă poveste. Incepănd cu ora 20:00, veţi putea face cunoştinţă prin intermediul fotografiilor artistului rus

Alexandr Volinsky şi al mărturiilor culese de ziaristul Andrei Popov cu nişte ţărani neaoşi, dar care au un hobby zis elitist, precum şi cu cei veniţi să creeze in acest cătun muzical şi care practică nişte meserii de oraş.

Vor putea fi ascultate căteva piese muzicale ale Barocului italian. (Mihai Ştirbu)

TIMIŞ - Bătaie cu pietre şi cuţite in biserică

Mai multe persoane au fost rănite miercuri noapte in urma unui scandal produs in biserica din localitatea timişeană Urseni. Sătenii şi muncitorii care lucrează la renovarea lăcaşului de cult s-au bătut intre ei cu pari, bolovani şi cuţite. Localnicii, susţin că muncitorii se leagă de fetele din localitate şi bat copiii pe stradă. Constructorii spun insă că ei au fost atacaţi de oamenii din Urseni.

CATHEDRAL PLAZA -Avizul construcţiei rămăne suspendat

Acţiunea prin care Millenium Building Development a cerut suspendarea deciziei Tribunalului Dolj, care a dispus recent oprirea lucrărilor de construcţie la blocul-turn Cathedral Plaza, a fost respinsă ieri de magistraţii Curţii de Apel Craiova, informează Mediafax. Judecătorii au confirmat astfel decizia instanţei inferioare, iar autorizaţia de construcţie rămăne suspendată. Activitatea pe şantier nu a fost oprită săptămăna trecută, după decizia Tribunalului Dolj, insă ieri după-amiază Millenium anunţa sistarea lucrărilor.

×
Subiecte în articol: observator