x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

29 Dec 2006   •   00:00
Romania in cinci minute

Antena 3 - Stanculescu, despre Revolutie
Generalul Victor Atanasie Stanculescu, un actor fundamental al evenimentelor din Decembrie 1989, dezvaluie astazi la Antena 3 culisele alungarii din Comitetul Central a cuplului Elena si Nicolae Ceausescu. Stanculescu vorbeste si despre procesul si executia cuplului dictatorial si dezvaluie ca la sfarsitul lunii decembrie 1989 a fost tinta unei tentative de asasinat. Alte dezvaluiri astazi, la Antena 3, in emisiunea "Puterea din umbra", moderata de Radu Tudor de la ora 22:05.

Arad - Meniu festiv la penitenciar
Detinutii de la penitenciarul din Arad au parte de sarbatori deosebite. Si-au fabricat ornamente pentru brazi, au primit colindatori si au asistat la un numar mai mare de slujbe decat de obicei. Pentru cei de dupa gratii, primul meniu din 2007 va cuprinde ciorba ardeleneasca, rulada de carne cu piure de cartofi si salam de biscuiti. (Andrei Ando)

Valcea - Siamezele au fost inmormantate
Cele doua fetite siameze care au murit a doua zi de Craciun au fost inmormantate ieri in comuna Galicea - Valcea, localitatea natala a parintilor. La funeralii au participat numai copii. Micutele au fost asezate in acelasi cosciug. (Alexandra Chivu)

Avertisment - Numarul virozelor e in crestere
Numarul infectiilor respiratorii raportate la nivel national a crescut cu 12,5% in ultimele trei saptamani. Potrivit Ministerului Sanatatii, numarul virozelor a crescut cu 11%, iar al pneumoniilor, cu 14%. Epidemiologii declara ca nu se poate vorbi despre epidemie de gripa, in prezent fiind inregistrate doar doua cazuri de gripa la nivel national. (Georgeta Licsandru)

Dolj - Ministrul Hardau, la usa microbuzului
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a venit ieri la Liceul "Traian Vuia" din Craiova pentru a inmana cheile primelor 13 microbuze scolare destinate transportului elevilor din mediul rural. "Sunt masini bune, care vor face fata situatiei din mediul rural", a explicat Hardau, care a spus ca in prima faza combustibilul va fi platit de primarii. (Mihai Gavrila)

Avarie - Craiova a ramas fara caldura
Una dintre conductele principale ale CET II Craiova s-a fisurat miercuri seara, lasand fara caldura aproape intregul oras. "Am fost nevoiti sa inchidem cele 96 de puncte termice", a spus primarul Antonie Solomon, care a promis ca in maximum 24 de ore situatia va fi remediata. In urma avariei, circa 100.000 de craioveni si-au petrecut noaptea in frig. (M. G.)

PLD - Stolojan, uns presedinte
Theodor Stolojan a fost desemnat de Adunarea membrilor fondatori ai PLD presedinte al Biroului Executiv provizoriu al partidului, iar Gheorghe Flutur - vicepresedinte. Fostul consilier prezidential a anuntat ieri ca a fost depusa documentatia pentru inregistrarea PLD ca partid politic si a avansat ideea ca partidul pe care il conduce este dispus la o fuziune cu un PNL care sa nu mai fie condus de "grupul Tariceanu". In replica, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca PLD nu poate reprezenta o amenintare la adresa PNL.

Copil disparut - Anitei Bogdan Ionut
Baiatul din imagine se numeste Bogdan Ionut si are 13 ani. La 28 noiembrie a plecat din Centrul de plasament al Spitalului de psihiatrie Voila, unde era internat. Are 1,55 m inaltime, ochi caprui si par saten. In momentul disparitiei, Ionut era imbracat cu o geaca alba din fas si pantaloni negri. Cei care l-au vazut sunt rugati sa sune la 112 sau la Jurnalul National.

×
Subiecte în articol: observator