x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Jurnalul National    |    07 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

tudenţii Facultăţii de Medicină Dentară, promoţia 2007, se bucură cu ocazia absolvirii cursurilor. Facultatea ieşeană este una dintre cele mai prestigioase instituţii de invăţămănt cu profil medical din ţară.

IAŞI. Studenţii Facultăţii de Medicină Dentară, promoţia 2007, se bucură cu ocazia absolvirii cursurilor. Facultatea ieşeană este una dintre cele mai prestigioase instituţii de invăţămănt cu profil medical din ţară, iar mulţi dintre absolvenţii săi reprezintă acum nume semnificative pentru stomatologia romănească şi internaţională.

15:18 - EVADARE
CURTEA DE APEL BUCUREŞTI. Pronunţarea in dosarul de terorism al lui Omar Hayssam a fost amănată pentru data de 13 iunie.
MUREŞ. Doi deţinuţi de la Penitenciarul Tărgu-Mureş au evadatieri de la un punct de lucru din localitatea Săncraiu de Mureş.

15:23 - ACCES BLOCAT
PROPUNERE. Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureş a propus Ministerului Sănătăţii Publice amenajarea in şcoli a unor spaţii pentru administrarea insulinei copiilor bolnavi de diabet zaharat, transmite Rompres.
MEHEDINŢI. Accesul pe patru drumuri judeţene a fost definitiv blocat
ieri-dimineaţă, ca urmare a alunecărilor de teren care s-au produs in localităţile Băcleş, Corzu, Dălma, Zegujani şi Iloviţa. Autorităţile susţin că circulaţia nu va fi reluată prea curănd pe aceste drumuri din cauza lipsei fondurilor.

BUCUREŞTI - Reviziile RADET nu afectează populaţia
Conducerea RADET a luat decizia ca, pe perioada verii, să nu opereze opriri masive la apa caldă pentru reviziile la reţele. "Nu dorim să facem opriri masive la furnizarea apei calde" - a declarat ieri, pentru Rompres, directorul general al RADET, Virgil Ramba, care a mai precizat că alimentarea cu apă caldă va fi intreruptă pentru verificări pe intervale orare mici, doar in zilele de luni şi de marţi.

INVĂŢĂMĂNT - Se termină cursurile la clasa a VIII-a
Cei 232.172 de elevi de clasa a VIII-a din toată ţara, dintre care 14.926 din Bucureşti, vor termina măine cursurile anului şcolar 2006-2007, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Cursurile se incheie mai devreme faţă de ceilalţi ani de studiu, deoarece peste zece zile vor incepe testele naţionale.

BUZĂU - Comerţ cu apa din făntănă
Lipsa canalizării şi seceta din ultima perioadă au trezit spiritul de intreprinzător la un buzoian in vărstă de aproape 60 ani, din satul Cărlomăneşti. Omul cară apă in sat in fiecare zi de la o făntănă aflată la peste un kilometru depărtare, iar cererea e destul de mare: aproape 100 de familii sunt dispuse să plătească serviciile "cărăuşului". "Totul se plăteşte... două butoaie, 150 de mii", a declarat nea Biţă, afaceristul de ocazie, pentru Realitatea TV.

PELERINAJ - Statuia Fecioarei de la Fatima, in Romănia
Statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima va fi adusă, in perioada 8-15 iunie, in Romănia, după următorul program: 8 iunie - Biserica Don Orione (Voluntari) şi in Biserica Sfăntul Anton de Padova (Colentina); 9 şi 10 iunie - Biserica Italiană, la 10 iunie - Catedrala Sfăntul Iosif. La 12 iunie, statuia va fi dusă in Biserica Sfănta Elena (Bucureşti) şi in Biserica Sfănta Lucia (Greci), la 13 iunie - Biserica "Cristos Rege" (Ploieşti), la 14 iunie - Biserica Toţi Sfinţii (Craiova), la 15 iunie - Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Piteşti).

INSTITUTUL BALŞ - Botulism la Vrancea şi Galaţi

Cinci persoane din Vrancea şi Galaţi (dintre care doi adulţi şi trei copii) sunt internate la Institutul de boli infecţioase Matei Balş cu simptome de botulism. Confirmarea diagnosticului este aşteptată de la Institutul Cantacuzino, unde au fost trimise probele prelevate de la pacienţi. Deocamdată, Institutul Cantacuzino a confirmat boala doar in cazul unui minor din judeţul Vrancea. Conform autorităţilor locale, pacienţii din Galaţi au măncat conserve produse la Tulcea.



ARAD - Fetiţă decedată din cauza unui televizor
O fetiţă in vărstă de 1 an din comuna arădeană Şimand a murit marţi seară, după ce un fulger a lovit televizorul aflat in funcţiune, iar acesta a ars mocnit. In Şimand s-a produs marţi seară o furtună puternică, motiv pentru care familia micuţei a lăsat televizorul in funcţiune, pentru ca fetiţa să nu se sperie de tunete. Părinţii au plecat din camera copilului, fără să ştie că un fulger a lovit televizorul, care a inceput să ardă mocnit. Specialiştii recomandă ca electrocasnicele să fie scoase din priză pe timpul nopţii. (Andrei Ando)

CONSTANŢA - Mazăre vrea plaje fără alcool
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, vrea să interzică in această vară vănzarea băuturilor alcoolice pe plajele care aparţin de municipalitate. Propunerea este susţinută de majoritatea consilierilor locali şi, dacă va fi adoptată, va afecta in primul rănd staţiunea Mamaia. Berea şi vinul nu vor fi considerate băuturi interzise.

BĂLEA LAC - Serbările Zăpezii,in toiul verii
La sfărşitul săptămănii viitoare vor avea loc la Bălea Lac Serbările Estivale ale Zăpezii. Versanţii din Munţii Făgăraş, aflaţi cu faţa către nord, sunt acoperiţi de un strat de zăpadă ce atinge in unele locuri şi 50 cm.

LANSARE DE CARTE - "Romănia oranj" a lui Marian Nazat
Marian Nazat va lansa măine, la ora 17:30, la standul "RAO", de la "Bookfest" (ROMEXPO), volumul de eseuri "Romănia oranj". Potrivit autorului, "«Romănia oranj» e o altă etapă in istoria noastră de imprumut, intr-o lume debusolată şi paralizată de spaima terorii fără graniţe (...) «Romănia oranj» este chiar suma viciilor şi virtuţilor romăneşti, ca popor ce-şi risipeşte candid darurile oferite de Dumnezeul seminţiilor pămănteşti". (G.A.)

×
Subiecte în articol: observator iunie romania biserica