x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    20 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

MISIUNE. Nava şcoală "Mircea" a plecat ieri dimineaţă din portul militar Constanţa pentru un marş de instrucţie in Marea Mediterană. Vasul va parcurge peste 4.800 de mile marine, iar echipajul va participa la competiţia nautică "Tall Ships Races 2007 Mediterranea". Din echipaj fac parte studenţi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrăn", elevi de la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu", dar şi 13 cadeţi din Franţa, Germania, Olanda, Danemarca, Turcia, Ucraina şi Croaţia. (Emilia Sava)


15:46 - EVADARE
EXAMEN. Circa 12.000 de elevi din răndul minorităţilor au susţinut a doua probă din cadrul testelor naţionale, la limba şi literatura maternă.
AIUD. Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Aiud a evadat. Gligor Augustin (23 de ani) era condamnat la doi ani pentru furt.


15:51 - CERCETĂRI
TIMIŞ. Doi cetăţeni italieni sunt cercetaţi penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul patrimoniului naţional, după ce au executat lucrări de construcţii, fără autorizaţie, avize şi proiect de construcţie la imobile-monumente istorice din Timişoara, transmite Rompres.
TELEFONUL NEMULŢUMIŢILOR. Persoanele nemulţumite de modul in care a fost efectuat controlul la frontieră au la dispoziţie numărul de telefon prefix/959, pentru teritoriu, şi 9590, pentru Bucureşti, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră şi soluţionate legal.


BOTOŞANI - Şeful IMM-urilor, găsit inecat
Preşedintele filialei Botoşani a Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romănia, Dumitru Brănzei, a fost găsit inecat intr-un iaz aflat pe proprietatea sa din satul Cotărgaci, după ce duminică pescuise acolo impreună cu un prieten, transmite Mediafax. Omul de afaceri a fost dat dispărut, luni dimineaţa, de IJP Botoşani. In urma căutărilor, luni seara, omul de afaceri a fost găsit inecat in mijlocul iazului.


BUCUREŞTI - Restricţii in zona Grozăveşti
Traficul rutier pe Şoseaua Gro-zăveşti va fi intrerupt timp de trei luni, incepănd de duminică, aici urmănd să inceapă lucrările de amenajare a rampei principale de acces către viitorul Pasaj Basarab. In perioada restricţiilor, şoferii bucureşteni vor putea folosi ca rute ocolitoare traseele Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - Splaiul Independenţei şi Bulevardul Iuliu Maniu - Şoseaua Cotroceni - Splaiul Independenţei.


BRAŞOV - Restricţii intre Predeal şi Poiană
Circulaţia intre Predeal şi Poiana Braşov va fi restricţionată, sămbătă, intre orele 8:00 şi 17:00, ca urmare a desfăşurării celei de-a treia ediţii a "Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor". Sămbătă, drumurile rutiere vor fi inchise pe ambele sensuri astfel: 8:00-12:00 intre Predeal şi Cabana Cheia; 11:00-14:00 intre Cabana Cheia şi Stadionul Răşnov; 11:30-17:00 intre Stadionul Răşnov şi Poiana Braşov.


SPECTACOL - "Voi şi noi, pentru ei"
Fundaţia culturală Laura Stoica vă invită măine, 21 iunie, ora 19:00, la spectacolul de străngere de fonduri "Voi şi noi, pentru ei", pentru Festivalul Laura Stoica, la Sala Nichita Stănescu a Centrului Cultural al MAI. Participă Adrian Daminescu, Vali Crăciunescu, Daniel Iordăchioaie, Nico, Laura Luchian, Ovidiu Komornyic, Anastasia Lazariuc, Adrian Enache, Ana Maria Mirică, Daniela Răduică şi Gabriel Dorobanţu. Biletele pot fi găsite la numerele de telefon 0723-20.08.75, 0722-83.05.64, sau la www.laurastoica.ro, www.bilete.ro şi la Magazinul Muzica. (L.P.)


PLĂNGERE - Dăncu, părăt la Discriminare

Reprezentanţii organizaţiei Romani Criss au depus ieri o plăngere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce luni vicepreşedintele PSD Vasile Dăncu a făcut o declaraţie referitoare la distincţia dintre "ţigănie şi social-democraţie". "Am depus iar plăngere, şi iar solicităm scuze publice, de data aceasta din partea PSD. Sperăm ca ideologul PSD-ului romănesc să inţeleagă că (…) discriminarea este o acţiune de neconceput in social-democraţie", se arată intr-un comunicat al organizaţiei.

CLUJ - Actele apostilate, doar in două ore
Prefectura Cluj va apostila de la 1 iulie actele care se obţin la nivel judeţean in termen de două ore, faţă de o zi, căt este in prezent, a anunţat, ieri, intr-o conferinţă de presă, prefectul Alin Tişe, citat de Mediafax. "Este vorba despre acte de studii preuniversitare, care se obţin de la IŞJ, acte cu caracter comercial, de la Camera de Comerţ sau Registrul Comerţului, acte de stare civilă, sau acte medicale, eliberate de ASP. Pentru celelalte acte care necesită vize de la ministere, apostila de la Haga se aplică in termen de maximum cinci zile", a afirmat prefectul.


GALAŢI - Copil deshumat la cererea părinţilor
Unul dintre micuţii decedaţi la Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan a fost deshumat ieri, in localitatea Cudalbi, la cererea părinţilor, care au depus la Parchet o plăngere prin care solicită găsirea vinovaţilor şi tragerea lor la răspundere pentru provocarea decesului copilului lor. Cazul a intrat in atenţia oamenilor legii după ce un băieţel a decedat in urma unei operaţii de hernie, părinţii micuţului Iustin fiind contactaţi şi de alte familii care acuzau fapte asemănătoare venite din partea aceluiaşi medic anestezist. (Daniel Mihalaşcu)


SIBIU - Ciobani atacaţi de o lupoaică
Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o lupoaică cu pui a atacat, in noaptea de luni spre marţi, două stăne din judeţul Sibiu, in apropierea localităţii Fofeldea, şi a muşcat tot ce a intălnit in cale, transmite Mediafax. In urma luptei cu ciobanii şi căinii, lupoaica a murit. Medicii de la DSV Sibiu s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili dacă lupoaica a fost turbată. Dacă probele arată că lupul era turbat, căinii muşcaţi vor fi eutanasiaţi pentru a nu muşca şi a face alte victime. (Dan Tomozei)


RĂSPLATĂ - Tabere pentru elevi isteţi

Deputaţii Ioana Iova Popescu (foto) (PC) şi Mihai Mălaimare (PNL) au demarat un proiect pentru a răsplăti tinerii valoroşi cu o scurtă vacanţă. Astfel, in urma unui concurs ce a durat două luni, 10 elevi de la mai multe licee din Hunedoara, care au fost provocaţi să-i scrie o scrisoare poetului Mihai Eminescu, au plecat luni intr-o tabără la Botoşani, judeţ reprezentat in Parlament de Mălaimare. Săptămăna viitoare va fi răndul elevilor din judeţul Botoşani să vadă frumuseţile Hunedoarei, unde ghid le va fi Ioana Iova. (Carmen Vintilă)

×
Subiecte în articol: observator luni