x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

10 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Trei persoane au murit ieri-dimineaţă, după ce maşina lor, parcată pe marginea Autostrăzii Soarelui, a fost lovită de un tir. Accidentul a avut loc in apropierea kilometrului 20 al autostrăzii. Autoturismul Dacia, oprit pe partea dreaptă, a fost lovit din spate de un autotren şi proiectat in şanţ. In urma impactului maşina a luat foc, pentru stingerea ei fiind necesară intervenţia a două autospeciale ale pompierilor.

Şomaj

16:14

VASLUI. Peste o treime din poliţiştii comunitari din municipiul Huşi au fost trimişi in şomaj din cauza imposibilităţii achitării salariilor de către primărie.

DN1. Circulaţia intre Bucureşti şi Ploieşti, in Pucheni, a fost intreruptă după ce un copac a căzut peste un autoturism care venea spre Bucureşti.

Alertă

16:19

INCENDIU. Căteva zeci de persoane au fost evacuate dintr-un bloc aflat pe Strada Petre Tina din Sectorul 3 al Capitalei, după ce la ghena de gunoi a blocului a izbucnit un incendiu. Pompierii au stins focul, iar poliţia incearcă să determine cauzele.

MEHEDINŢI. In urma unui control al OJPC la 12 unităţi de cazare din Drobeta Turnu-Severin, 11 dintre acestea au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor in turism şi au fost aplicate amenzi in valoare de 8.000 de lei. Inspectorii au constatat nenumărate abateri de la normele de igienă. (D.S)

NEAMŢ - O adolescentă a invins moartea

O tănără de 15 ani care tocmai terminase clasa a VIII-a şi luase nota 9 la testele naţionale a fost violată şi aruncată intr-un puţ plin cu cadavre de animale de un vecin de-al său, in vărstă de 20 de ani. Incidentul s-a petrecut duminică seara pe un cămp de la marginea comunei nemţene Bărgăoani. Fata mergea pe jos la mătuşa ei şi a fost ademenită de agresor cu promisiunea că o va duce cu căruţa. Violată, bătută şi ameninţată cu moartea,după o noapte petrecută in puţ, eleva a scăpat totuşi cu viaţă, reuşind să se caţere pe pereţii interiori şi să ceară ajutor. Agresorul a fost reţinut de poliţie şi, la ancheta preliminară, şi-a recunoscut fapta.


TRAGEDIE - Alţi morţi pe Autostrada Soarelui

Trei persoane au murit ieri-dimineaţă, după ce maşina lor, parcată pe marginea Autostrăzii Soarelui, a fost lovită de un tir. Accidentul a avut loc in apropierea kilometrului 20 al autostrăzii. Autoturismul Dacia, oprit pe partea dreaptă, a fost lovit din spate de un autotren şi proiectat in şanţ. In urma impactului maşina a luat foc, pentru stingerea ei fiind necesară intervenţia a două autospeciale ale pompierilor. Reprezentanţii poliţiei rutiere spun că autoturismul in care se aflau cele trei persoane era oprit neregulamentar. (Mara Răducanu)

DOLJ - Fără grătare in păduri

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis ieri să interzică grătarele in păduri, ca măsură destinată prevenirii incendiilor. Astfel, oamenii care doresc să-şi petreacă timpul liber la iarbă verde vor fi obligaţi să-şi aducă de acasă carnea deja preparată. Jandarmii şi poliţiştii doljeni vor patrula in perioada următoare in zonele frecventate de obicei de petrecăreţi, astfel incăt nimeni să nu poată face focul pentru grătar. "Numai in ultimele trei zile au fost incendiate 70 de hectare de mirişte", a mai spus prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. (M.G.)

BANCA MONDIALĂ - Recomandări pentru sănătate

Studiul Băncii Mondiale privind politicile din sectorul sanitar apreciază ca pozitive reformele adoptate in domeniul sănătaţii publice din Romănia in ultimii ani. Studiul face şi unele recomandări pentru eficientizarea sistemului sanitar. In primul rănd este vorba despre modificarea bugetului de cheltuieli, astfel incăt să crească procentul banilor alocaţi asistenţei primare şi ambulatorii. De asemenea, dezvoltarea medicinei de familie şi un management eficient al spitalelor reprezintă calea pentru diminuarea pierderilor şi presiunilor financiare din sistemul spitalicesc. (G. Licsandru)

Caracal - Prinsă in vărtejul morţii

O fetiţă din Caracal a murit inecată in ştrandul din oraş, chiar in ziua in care işi serba cea de-a 12-a aniversare, după ce administratorii bazinului au inceput să evacueze apa, pentru a-l curăţa. Ancheta poliţiei arată că, in momentul in care vana de evacuare a apei din ştrand a fost deschisă, curenţii formaţi au atras-o in ţeava de evacuare, neprevăzută cu grilaj. Trupul neinsufleţit a rămas blocat in ţeava de evacuare şi a fost scos prin intervenţia pompierilor, care au spart bazinul.

TRANSPORTURI - Constructorii, plătiţi mai repede

Ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Ludovic Orban, a acuzat ieri că in ultimii ani mai mulţi constructori mari din ţară au avut probleme financiare din cauza incompetenţei unor funcţionari din cadrul companiilor ministerului de resort. Orban a inspectat lucrările de reabilitare a DN 10 Buzău - Braşov, intălnindu-se cu omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Controversatul afacerist i-a reproşat că nu a primit banii pentru lucrări, iar ministrul a spus că va lua măsuri drastice pentru cei care se fac vinovaţi de intărzierea plăţilor. Tot ieri, Orban s-a declarat total nemulţumit de ritmul reabilitării cu bani europeni la Gara Buzău şi a cerut sancţionarea celor vinovaţi de intărzieri. (Mihai Bunăziua)

×
Subiecte în articol: observator