x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    01 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Liviu Maftei /

Patru lei de la Grădinile Zoologice din Bacău au fost trimişi spre Africa unde vor fi ingrijiţi intr-o rezervaţie specială.

TRANSFER. Ieri, patru lei de la Grădinile Zoologice din Bacău au fost trimişi spre Africa, unde vor ajunge la 2 august şi vor fi ingrijiţi intr-o rezervaţie specială. Alţi trei lei rămaşi la Buhuşi riscă să fie eutanasiaţi (fiind foarte bolnavi). Decizia privind transferul leilor a fost luată după ce Grădinile Zoologice din Bacău, Buhuşi şi Oneşti nu au obţinut autorizaţiile de mediu şi nu au intrunit condiţiile UE.


11:08 - RESTRICŢIE
MĂSURĂ. Circulaţia navelor pe Dunăre in aval de Porţile de Fier II va fi restricţionată din cauza debitului scăzut al apei.
TIMIŞOARA. Un incendiu care a izbucnit pe raza Aeroportului Militar a fost stins de pompieri, fără ca situaţia să creeze probleme de zbor.


11:13 - STEAGUL ROŞU
MAMAIA. Salvamarii au arborat ieri steagul roşu, care avertizează că este interzisă imbăierea din cauza valurilor mari, de circa un metru. Potrivit salvamarilor, marea este agitată, iar previziunile meteorologice anunţă că vremea se va inrăutăţi in următoarele zile, iar văntul se va intensifica.
BUCUREŞTI. Patru gospodării din cartierul bucureştean Ghencea au fost distruse intr-un incendiu izbucnit ieri-dimineaţă la o magazie, dar care s-a extins foarte repede. Potrivit Mediafax, flăcările au izbucnit pe Strada Mateiu Caragiale. Pompierii au intervenit cu şapte autospeciale.


FĂRĂ PRECEDENT - SMURD Galaţi nu are medici
Autoritatea de Sănătate Publică Galaţi se confruntă cu un fapt fără precedent. La cele două concursuri organizate pentru ocuparea posturilor de medici de medicină de urgenţă necesari funcţionării serviciului SMURD nu s-a prezentat nimeni, in condiţiile in care peste două săptămăni acesta trebuie să devină funcţional. SMURD are toată dotarea necesară, dar nu poate funcţiona din cauză că nu are medici. (D.M.)


DN 7 - Traficul rutier, blocat in Sibiu
Traficul rutier pe DN 7 (E 85) a fost blocat ieri-dimineaţă la intrarea in localitatea sibiană Lazaret, din cauza răsturnării unui tir, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Romăne. Potrivit sursei citate, in jurul orei 8:00, la kilometrul 241 al drumului, din cauza neadaptării vitezei in condiţiile in care carosabilul era alunecos din cauza ploii, un autotren incărcat cu cărămidă BCA s-a răsturnat de-a latul arterei de circulaţie. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.
(Dan Tomozei)


BISTRIŢA-NĂSĂUD - Patru localităţi fără curent electric
Patru localităţi din Bistriţa-Năsăud au rămas fără curent electric in urma furtunii care s-a abătut luni seară asupra judeţului, in ciuda eforturilor electricienilor, avariile neputănd fi remediate pănă ieri-dimineaţă, transmite Mediafax. Localităţile afectate sunt Stupini, Orosfaia şi Comlod, dar şi satul Bretea.


INTERPOL - Infractor american prins la Constanţa
Un cetăţean american căutat prin Interpol pentru comiterea mai multor infracţiuni economice in Ungaria, cu un prejudiciu de peste 36 de milioane de dolari, a fost prins la Constanţa, in apartamentul concubinei sale. Marc Vincent Pazienza era urmărit internaţional la solicitarea Interpol Budapesta, pentru inşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi desfăşurarea de activităţi de investiţii neautorizate, prejudiciind mai mulţi investitori cu 36 de milioane de dolari. (E. Sava)

LICITAŢIE - Activele Splai,cu acordul AVAS

Cumpărătorul fabricii de carne Splai, Azulav Aharon, din Israel, nu va putea vinde active care concură la realizarea producţiei fără acordul AVAS, a declarat vicepreşedintele Autorităţii, Emil Benţan. El a mai precizat că investitorul este obligat să achite preţul de adjudecare in zece zile de la licitaţie. Marian Vanghelie a declarat că primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, pregăteşte "un tun imobiliar", urmănd să participe indirect la licitaţie, prin intermediul unei societăţi. (D.I)

COVASNA - Consiliul Judeţean, chemat in judecată
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna este chemat in judecată la data de 20 septembrie de medicii stomatologi şi tehnicienii dentari care işi desfăşoară activitatea profesională intr-un imobil din Sfăntu Gheorghe, aflat in proprietatea privată a judeţului Covasna. Reclamanţii solicită ca instanţa să dispună obligarea CJ să aprobe lista spaţiilor din proprietatea privată a judeţului, cu destinaţie de cabinete medicale stomatologice, precum şi a spaţiilor in care se desfăşoară activităţi conexe actului medical.


DOLJ - Călugăriţă cu chef de scandal
O călugăriţă de la Mănăstirea Cărcea a bruscat ieri mai multe persoane care aşteptau să intre in audienţă la subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea, şi care o apostrofaseră că intrase peste rănd, transmite Mediafax. "Mi-au povestit oamenii că i-a şi scuipat, dar nu ştiu căt de adevărat este. Oamenii s-au supărat că a intrat inaintea tuturor", a spus Ciobotea. Martorii susţin că măicuţa a bruscat o femeie, căreia i-a reproşat că "se bagă" in problemele ei. Călugăriţa s-a calmat la intervenţia jandarmilor.


CAZUL BENYATOV - Instanţa consideră ilegală interdicţia
Curtea de Apel Bucureşti a constatat ieri ca fiind ilegală şi lovită de nulitate absolută ordonanţa procurorului Parchetului Instanţei Supreme de la 16 iulie prin care s-a dispus in cazul lui Vadim Benyatov prelungirea obligării de a nu părăsi localitatea. Instanţa a constatat că măsura preventivă este ilegală şi nejustificată şi a dispus revocarea obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti pentru 30 de zile. Parchetul a atacat deja această decizie cu recurs. Vadim Benyatov - alături alte persoane - este acuzat de spionaj şi de constituirea unui grup infracţional organizat.


PORŢILE DE FIER - Remorcher scufundat pe Dunăre
Remorcherul Islaz s-a scufundat in noaptea de luni spre marţi din cauza văntului puternic la ecluza hidrocentralei Porţile de Fier I. Nava, cu o lăţime de 3,80 metri şi o lungime de 16,8 metri, era poziţionată pentru efectuarea unor lucrări de consolidare a stălpilor de dirijare din avantport. In momentul scufundării, pe navă nu era nici o persoană. Procedura de scoatere la suprafaţă a navei Islaz ar putea dura chiar şi două zile. Nava aparţine firmei Hidroconstrucţia, iar pentru scoaterea ei va fi nevoie de intervenţia scafandrilor. (Dumitru Stoichiţă)

×
Subiecte în articol: observator