x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute - Congres de Istorie a religiilor

Romania in cinci minute - Congres de Istorie a religiilor

21 Sep 2006   •   00:00

14 :40 - EXCLUDERE

PNL. Organizatia Bucuresti a recomandat filialelor sectoarelor 2 si 5 excluderea din partid a lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.
GORJ. Un militar in termen a intrat in vizorul procurorilor dupa ce a fost prins furand din unitatea militara unde era incorporat. (G.M.)

14:45 - PRESCRIERE

CAZUL BID. Sorin Ovidiu Vantu ar putea scapa de acuzatiile de fals si uz de fals prin prescrierea raspunderii penale. Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea cazului si trimiterea lui la Curtea Constitutionala, unde ar putea sta cateva luni. Procurorii au declarat recurs.
BLOCAJ. Circulatia rutiera pe drumul E68 la iesirea din Deva a fost reluata dupa ce, mai bine de o ora, nu s-a putut trece din cauza unui accident. In coliziune au fost implicate doua masini grele, un tir si o autospeciala incarcata cu 15 tone de ciment. Soferul autotrenului a fost ranit.

MASURI - Pirateria cu muzica va fi sanctionata
Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania va demara actiuni legale impotriva celor care pirateaza muzica. Printre cei vizati se numara operatorii serviciilor de comercializare de tonuri de apel realtones, respectiv acele tonuri de apel care sunt copii fidele ale melodiilor originale, in forma integrala sau partiala, prin intermediul oricaror modalitati de distribuire. In plus, sunt vizati si cei care pun la dispozitie cu scop comercial sau nu, prin intermediul internetului, opere muzicale protejate.

TRIBUNAL - Reprezentantul AVAS Bacau, arestat
Tribunalul Bucuresti a dispus ieri-dimineata arestarea preventiva a consilierului juridic de la AVAS Bacau si Vrancea, Dan Dimitrie Hauca, a consilierului juridic la o firma de lichidatori Alexandru Ciprian Rusu si a lui Vasile Dumbrava, cadru didactic la Universitatea "George Bacovia" din Bacau. Cei trei sunt acuzati ca ar fi cerut si primit spaga 75.000 euro pentru a solutiona favorabil o contestatie legata de privatizarea societatii Sofert Bacau.

INTERIMAT - Paduraru, noul prefect de Iasi
Consilierul judetean Nicusor Paduraru a fost desemnat ieri de Guvern prefect al judetului Iasi pe perioada suspendarii din functie a titularului, Radu Prisacaru, arestat pentru coruptie. Paduraru este membru PNL din septembrie 2002, a participat la elaborarea programului de guvernare al Aliantei si din iunie 2004 a obtinut un mandat de ales local. Este absolvent al Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi. (Aniela Nine)

PROTEST - Grefierii, la un pas de greva generala
Grefierii din Bucuresti, Brasov, Alba, Constanta, Cluj, Galati, Mures si Satu-Mare au continuat ieri protestele impotriva nivelului de salarizare, intrerupandu-si activitatea timp de doua ore. Negocierile purtate in ultimele zile de reprezentantii personalului auxiliar din sistemul judiciar cu Ministerul Justitiei au esuat, iar grefierii au anuntat ca, incepand cu data de 25 septembrie, vor declansa greva generala daca revendicarile lor nu sunt solutionate. (M. Pasa)

BCR - Privatizarea, gata la 20 octombrie
Executivul a decis ieri amanarea termenului de privatizare a BCR pana la 20 octombrie 2006, ca urmare a propunerii facute de Comisia de privatizare si convenita anterior cu toti participantii. Decizia a fost luata deoarece mai trebuie indeplinite anumite conditii pentru finalizarea contractului. Guvernul a decis totodata publicarea anexelor la contractul de privatizare a BCR in Monitorul Oficial. In prezent, proiectul de lege de adoptare a ordonantei e contestat la Curtea Constitutionala de parlamentarii PRM. (Aniela Nine)

NICOLAESCU - Cu ochii pe banii sanatatii
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca, din 2007, plata spitalizarii pacientilor neasigurati, internati in regim de urgenta, se va face de la bugetul de stat. Pana acum, aceste cazuri erau suportate de la fondul asigurarilor de sanatate, Nicolaescu considerand ca este "o deturnare de fonduri imorala". Ministrul a atras atentia ca peste jumatate din pacientii spitalizati sunt declarati in mod fals cazuri de urgenta, ceea ce contribuie la inregistrarea de pierderi din bugetul sanatatii. (Magda Marincovici)

DEMERSURI - UE se intereseaza de soarta RAFO
Europarlamentarul Bernat Joan I Mari a solicitat noi informatii legate de stadiul negocierilor dintre RAFO si autoritatile romane, pentru a putea informa la randul sau forurile europene de la Strasbourg. "Vom monitoriza situatia, vom cere explicatii Guvernului roman si vom informa Parlamentul European. Este o piatra de incercare pentru procesul de aderare a Romaniei la UE, de care suntem siguri ca Guvernul vostru va tine cont", a aratat oficialul european intr-o scrisoare adresata sindicatului rafinariei.

ADERARE - Basescu face lobby in Germania
Presedintele Traian Basescu efectueaza astazi si maine o vizita de lucru in Germania pentru a convinge Parlamentul german sa ratifice tratatul de aderare a Romaniei pana la sfarsitul anului. Documentul, aprobat de Guvernul federal, se afla pe masa Bundestagului din 19 iulie, prima dezbatere fiind programata pentru joia viitoare. Tot azi, Traian Basescu va primi din partea orasului Köln distinctia Konrad Adenauer, acordata pentru merite deosebite in administrarea marilor orase, dar si pentru contributii la procesul de integrare europeana. (Oana Stancu)

EVENIMENT - Congres de Istoria Religiilor
In deschiderea celui de-al VI-lea Congres al Istoriei Religiilor, ce se desfasoara in Bucuresti intre 20 si 23 septembrie, presedintele Traian Basescu a spus ca "Romania trebuie sa reinnoade traditia initiata de Mircea Eliade si sa isi creeze macar o catedra de istorie a religiilor in cadrul Universitatii Bucuresti". Evenimentul se desfasoara sub titlul "Istoria religioasa a Europei si Asiei" si reuneste numerosi oameni de cultura din Romania si din strainatate, fosti colaboratori si studenti ai lui Mircea Eliade. (Daniela Sontica)


"PARLEZ-VOUS FRRRRANCAIS?". Acesta este numele unei campanii lansate de Ministerul Afacerilor Externe cu ocazia Anului Francofoniei. Statia de metrou Unirii din Bucuresti a fost impanzita cu afise. Si Camera Deputatilor a facut cheltuieli pentru Sommet-ul Francofoniei de saptamana viitoare. Mobilierul si echipamentele achizitionate costa 2,2 milioane de lei noi. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: observator bucuresti