x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, o ţară a contrastelor: de ce să inovezi în IT&C

România, o ţară a contrastelor: de ce să inovezi în IT&C

26 Oct 2012   •   11:41
România, o ţară a contrastelor: de ce să inovezi în IT&C

Romania este inca o tara a contrastelor – desi infrastructura IT este una dintre cele mai performante si avem ingineri IT foarte priceputi, aproape jumatate dintre IMM-uri sunt interesate doar sa supravietuiasca, ignorand oportunitatile reale din piata. Vezi ce s-a discutat in cadrul conferintei "Inovatia in IT&C", organizata de Wall-Street.ro in parteneriat cu Microsoft si Romtelecom.

Vasile Voicu, Romtelecom: cloud computing-ul, similar cu revolutia inventarii masinii

Una dintre directiile majore in IT&C este dezvoltarea serviciilor bazate pe cloud computing. Majoritatea jucatorilor din piata se indreapta spre aceasta directie. Cloud computing-ul se adreseaza in special IMM-urilor. Prin modelul cloud, companiile mici pot dispune de tehnologii la care aveau acces doar companiile mari pana in prezent, pretul fiind stabilit in functie de cat consuma firma.

“Cloud Computing este inovatia tehnologica care va contribui la un progres urias al omenirii comparabil cu cel inregistrat dupa descoperirea automobilului sau a tehnologiei Internet", a declarat Vasile Voicu, director coordonator managementul produsului la Romtelecom.

El spune ca sectorul public din UE va genera 250 miliarde de dolari si va crea peste 2,5 milioane de noi locuri de munca. In acest fel veniturile generate se estimeaza ca vor ajunge la 900 miliarde dolari.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: romania tara inovezi IT