x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România paralizată de viscol. Porturile, autostrăzile şi mai multe drumuri naţionale au fost închise (FOTO)

România paralizată de viscol. Porturile, autostrăzile şi mai multe drumuri naţionale au fost închise (FOTO)

25 Ian 2012   •   18:03
România paralizată de viscol. Porturile, autostrăzile şi mai multe drumuri naţionale au fost închise (FOTO)

UPDATE 22:20 - Premierul Emil Boc a coordonat mirecuri seara un comandament de urgenta la MAI, dupa care a declarat: "Mai sunt 30-40 de TIR-uri blocate in acest moment pe drumurile nationale. Facem apel la responsabilitatea adultilor sa nu ramana peste noapte in masini. Primariile sunt pregatite sa ii ajute. Autoritatile statului au noapte alba. La nivelul fiecarui judet exista comandament de urgenta, la care trebuie sa se apeleze. In aceasta noapte voi coordona personal toate activitatile".

UPDATE 21:45 - Mai multe masini sunt blocate in zona Afumati si Voluntari, din cauza viscolului si a zapezii, echipajele ISU si ale Jandarmeriei intervenind pentru a acorda ingrijiri in cazul a trei copii, cel mai mic avand o luna, a declarat Mediafax purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Doi copii - unul de sase luni si altul de sapte ani - se aflau in masinile blocate din cauza zapezii in zona Afumati, iar cel de-al treilea se afla intr-o masina in zona localitatii Islaz, judetul Ilfov.

Primaria Voluntari a pus la dispozitia persoanelor blocate in zona doua scoli cu o capacitate de 200 de persoane dotate cu paturi, ceai si cele necesar pentru a ramane peste noapte, a spus Marius Militaru.

MAI recomanda celor blocati in masini sa tina pornit motorul pentru a se incalzi maxim 10 minute la o ora, pentru a nu consuma combustibilul, sa lase aprinsa lumina de la plafoniera pentru a fi vazuti de echipajele de interventie, sa curete geamurile si teava de esapament, sa nu plece de langa autoturism pentru ca risca sa se piarda, permanent sa fie o persoana treaza in masina si sa se miste din cand in cand.

Totodata, ministerul recomanda in primul rand oamenilor sa nu plece la drum in astfel de conditii meteorologice, dar daca o fac sa echipeze masina corespunzator pentru iarna, sa aiba functionabil sistemul de dezaburire si rezervorul plin si sa aiba apa si alimente.

UPDATE 21:37 - Zece curse aeriene care ar fi trebuit sa decoleze sau sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda au fost anulate miercuri seara din cauza viscolului.

De asemenea, alte trei curse au fost redirectionate catre aeroporturile din Timisoara, Constanta si Sofia. Doua curse care ar fi trebuit sa decoleze spre Pisa si Bruxelles de pe aeroportul Baneasa au fost, de asemenea, anulate.

Centrul Infotrafic a anuntat ca, datorita vicolului extrem de puternic, au fost inchise Autostrazile A1 si A2. De asemenea, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze au mai fost inchise 11 drumuri nationale

DN 2 Bucuresti – Urziceni – Buzau
DN 3 Bucuresti – Fundulea
DN 5B Giugiu – Ghimpati
DN 7 Pitesti – Rm. Valcea
DN 1D Albesti Paleologu – Urziceni
DN 22 Rm. Sarat – Braila
DN 23B Maicanesti – Ciorasti
DN 2C Buzau – Slobozia
DN 2N Bogza – Caiata – Dumbraveni - Jitia
DN 4 Bucuresti – Budesti
DN 2A Slobozia – Urziceni
DN 71 Baldana - Ulmi

De asemenea, trafic pe DN1, intre centura Bucurestiului si Tancabesti se desfasoara cu mare dificultate. Practic, de la aeroportul Baneasa pana la Otopeni masinile sunt bara la bara, iar soferii de pe liniile RATB au anuntat calatorii ca nu se mai poate circula.

Totodata, pe DN 73 intre Campulung si Brasov circulatia a fost restrictionata pentru traficul greu mai mare de 3,5 tone.

Traficul va fi redeschis in functie de evolutia fenomenelor meteo, iar CNADNR si Politia Rutiera roaga participantii la trafic ca in perioada urmatoare sa evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile existente si sa echipeze vehiculele adecvat, cu cauciucuri de iarna, lanturi, lopata.

De asemenea, din cauza vantului extrem de puternic, au fost inchise toate porturile din judetul Constanta

×