x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România trimite două avioane de salvare în Albania, după cutremurul de 6,4 grade

România trimite două avioane de salvare în Albania, după cutremurul de 6,4 grade

26 Noi 2019   •   11:31
România trimite două avioane de salvare în Albania, după cutremurul de 6,4 grade

România trimite două avioane de salvare în Albania, după cutremurul devastator care a ucis cel puţin şase oameni. Peste 50 de salvatori vor pleca de urgență în Albania, cu un avion Spartan și unul Hercules, pentru a acorda sprijin autorităților albaneze, transmite Antena 3.

Informația a fost confirmată telefonic de secretarul de stat în MAI Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a afirmat, la Antena 3, că în acest moment se pregătește de plecare o echipă de căutare-salvare urbană, ”o echipă autorizată de Națiunile Unite și care conține aproximativ 52 de persoane, pompieri însoțiți de unmedic și de un asistent de la SMURD București, de la Spitalul Floreasca, pentru îngrijirea echipei, în mod deosebit”. ”Vor pleca cu materialele lor de căutare-salvare, aproximativ 12 tone de materiale”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că Albania a activat Mecanismul european de protecție civilă și mai multe țări vor acorda sprijin în eforturile de căutare-salvare.

”Mecanismul de protecție civilă a fost activat, mai multe țări au văzut alarma și vor propune echipele lor, urmând ca ele să fie acceptate de Albania, după care vor pleca”, a mai spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Albania romania avioane de salvare cutremur