x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România va cumpăra avione F16 second hand din Portugalia

România va cumpăra avione F16 second hand din Portugalia

22 Sep 2012   •   12:42
România va cumpăra avione F16 second hand din Portugalia

Romania va achizitiona mai multe avioane F16 la mana a doua din Portugalia. O echipa de experti din cadrul Ministerului Apararii a analizat oferta inaintata de statul portughez, iar hotararea a fost luata.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu a anuntat sambata ca avioanele vor fi cumparate in cadrul unui acord guvernamental, fapt ce ar presupune ca nu va fi necesara organizarea unei licitatii.

Conform lui Dobritoiu, citat de Romania TV, aeronavele vor putea fi folosite inca 20 de ani si au trecut prin toate verificarile tehnice, astfel incat sa corespunda din punct de vedere tehnic.

"Procesul acesta de proiectare a unei achizitii in domeniul aviatiei militare se deruleaza de peste cinci ani. S-au facut analize comparate a tuturor produselor de pe piata, a preturilor de achizitii. S-a luat decizia intr-un context fericit sa organizam tranzitia de la MIG-uri spre avioanele de generatia a cincea in cel mai eficient mod cu putinta", a declarat ministrul Dobritoiu, precizand ca, in ciuda faptului ca nu sunt noi, avioanele isi vor dovedi eficienta:

"Avioanele la mana a doua nu inseamna acelasi lucru cu o masina la mana a doua. Se desface pana la ultimele bucatele de aripi. Cand se reansambleaza poate fi folosit in conditii de siguranta. Avioanele sunt foarte bine intretinute. Raspundem tuturor directivelor UE, iar achizitia facandu-se in spatiul UE, nu mai presupune acele chinuitioare proceduri".

×