x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România văzută de cotidianul britanic The Guardian: sate pitoreşti, castele ca-n poveşti şi "monstruozităţi din era comunistă"

România văzută de cotidianul britanic The Guardian: sate pitoreşti, castele ca-n poveşti şi "monstruozităţi din era comunistă"

01 Apr 2012   •   06:49
România văzută de cotidianul britanic The Guardian: sate pitoreşti, castele ca-n poveşti şi "monstruozităţi din era comunistă"

Jurnalistii de la cotidianul britanic The Guardian recomanda potentialilor turisti obiectivele din Romania, care merita cu adevarat vizitate. Scriu despre bisericile medievale, satele pitoresti si castele din Transilvania, dar nu uita sa mentioneze nici "monstruozitatile din perioada comunista", situate in Bucuresti.

Capitala Romaniei se afla intr-o etapa de dezvoltare, cu proiecte de modernizare sustinute prin investitii europene, scriu jurnalistii de la The Guardian.

Alaturi de frumoasele biserici medievale si manastiri, gazetarii le recomanda turistilor sa viziteze si Casa Poporului, dar si alte monumente reprezentative monstruoase ale epocii comuniste. Pe lista de recomandari au intrat si cateva restaurante faimoase din Bucuresti.

Pentru amatorii de excursii in aer liber, The Guardian recomanda muntii Carpati, cunoscuti si ca Alpii Transilvaneni, unde se pot organiza drumetii, excursii cu bicicleta sau se poate schia.

Castelele ca-n povesti sunt un atu pentru Romania. Peles este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheata de la Balea Lac, accesibil numai cu telecabina, are camerele, barul, restaurantul si biserica facute numai din gheata.

Maramuresul este locul potrivit unde se poate experimenta viata rurala autentica. Printre principalele atractii se numara: bisericile de lemn si satele pitoresti. In Transilvania, turistii sunt indemnati sa viziteze Sibiul, Brasovul sau Sighisoara, orase cu aer medieval. Jurnalistii straini indica ca destinatii turistice si manastirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV si XVI, care prezinta scene religioase.

Iubitorii de pasari sunt indemnati sa vizite Delta Dunarii, un loc unic in Europa.

Recomandarile cotidianului sunt incluse in articolul intitulat "The best Romania holiday ideas"- "Cele mai bune idei de vacanta din Romania".

×