x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, vicecampioana Uniunii Europene la sărăcie - studiu

România, vicecampioana Uniunii Europene la sărăcie - studiu

25 Aug 2012   •   10:18
România, vicecampioana Uniunii Europene la sărăcie - studiu

Romania este fruntasa la saracie. Potrivit unui studiu realizat de econtext.ro, peste 8 milioane si jumatate de romani se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta, iar conform ultimelor date, ne aflam pe locul 2 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul saracilor.

Desi avem o tara plina de resurse, acest lucru nu se observa in buzunarele romanilor. In topul saraciei, tara noastra se plaseaza pe locul doi dupa procentajul oamenilor care au conditii grele de trai. 40,3% dintre romani traiesc la limita saraciei.

Pe primul loc, inaintea Romaniei se mai afla doar Bulgaria, la o distanta aproape nesemnificativa, de doar 0.1%

Potrivit standardelor Uniunii Europene, o persoana este saraca daca are 'un venit disponibil sub 60 % din venitul disponibil mediu national".

In Romania, acest venit mediu national a fost de 884 de lei de persoana in ultimul trimestru al anului trecut. Iar 60% reprezinta 530 de lei, adica aproximativ 123 de euro. La un simplu calcul, aflam ca 8.500.000 de romani traiesc cu putin peste o suta de euro pe luna. Datele sunt calculate pentru anul 2011 si provin de la Institutul National de Statistica.

×
Subiecte în articol: uniunea europeana studiu saracie