x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romanii, „clientii" politiei pariziene

Romanii, „clientii" politiei pariziene

13 Mai 2004   •   00:00

Politistii din capitala Frantei nu mai prididesc cu arestarile cand vine vorba de romani: in doar doua zile au anihilat o retea de hoti creata de un anume Gheorghe si l-au arestat pe Stefan Bazar, client al magazinelor de imbracaminte sport.

ANA ILIE

Reteaua lui Gheorghe si-a creat o adevarata notorietate, actionand in marile orase din Franta. Doar toamna trecuta, reteaua a dat 50 de spargeri in tutungerii, parfumerii si magazine de telefoane mobile. Politia a deschis ancheta cu nume de cod „Carpati 12" si a descoperit ca membrii retelei au fost „recrutati" din Romania de catre Gheorghe, un roman stabilit in Franta in urma cu cativa ani. Acesta a castigat ajutorul altor capi ai lumii interlope pariziene si isi conducea de la distanta bandele de hoti.

Stefan Bazar este un roman de 28 de ani, care a ajuns in luna martie in Franta. Luni dupa-amiaza, inarmat cu o foarfeca pentru mecanismele magnetice atasate pe haine si o „lista de cumparaturi" continand masura, firma si produsul dorit de „clienti", Stefan a intrat intr-un magazin, a indesat sub geaca doua tricouri in valoare de 46 de euro si a plecat. A fost oprit de paznicul magazinului, pe care l-a anihilat cu o lovitura in tibie, insa nu a mai reusit sa escaladeze zidul care ii statea in cale si a picat in mainile politistilor. A primit trei luni de inchisoare.

×
Subiecte în articol: observator