x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii au plătit 6,6 milioane lei taxe şi impozite cu cardul pe Internet, în primele luni din 2014

Românii au plătit 6,6 milioane lei taxe şi impozite cu cardul pe Internet, în primele luni din 2014

25 Mar 2014   •   12:38
 Românii au plătit 6,6 milioane lei taxe şi impozite cu cardul pe Internet, în primele luni din 2014

Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite direct cu cardul pe Internet s-a triplat în primele două luni din 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România. 

'Suntem tot mai aproape de a avea un sistem eficient de plată a taxelor şi impozitelor. În acest sens, salutăm iniţiativa autorităţilor de la finalul anului 2013 de a elimina din cadrul legislativ posibilitatea ca primăriile să suprataxeze plăţile prin ghişeul.ro. În noul cadru juridic astfel creat, ne aşteptăm la o creştere a numărului primăriilor care acceptă plata online a taxelor. Totodată, considerăm că este necesar ca autorităţile să permită, prin modificarea legislaţiei secundare, folosirea unor modalităţi simple şi rapide de distribuţie către populaţie a datelor de acces pentru ghişeul.ro, ceea ce va determina o creştere semnificativă a nivelului de utilizare al acestei platforme', a declarat azi Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe, citat de Agerpres.

La sfârşitul anului 2013, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale, prin ghişeul.ro sau platformele proprii.

Până la 15 martie, românii au plătit cu cardul taxe şi impozite locale în valoare de peste 1 milion de lei în cadrul locaţiilor speciale. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi la administraţiile fiscale. 

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa şi un euro din fiecare 6,5 euro cheltuiţi este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. 

×