x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii regretă că nu au făcut economii pentru vremuri de criză

Românii regretă că nu au făcut economii pentru vremuri de criză

16 Apr 2009   •   00:00

Peste jumătate dintre români ar fi început un plan de economii în urmă cu circa doi ani pentru a trece mai bine, la ora actuală, peste criza economică, relevă un studiu realizat de Aviva România, citat de Agerpres.

Tot la întrebarea 'Dacă aţi da timpul înapoi, ce aţi face?', 11,11 la sută dintre respondenţi au declarat că ar fi încheiat o asigurare de viaţă pentru a oferi familiilor o protecţie mai bună.

Studiul Aviva România mai relevă faptul că 52,5 la sută dintre români îşi doresc să fi fost suficient de inspiraţi pentru a investi în euro, la un moment dat, în timp ce 57 de procente consideră că situaţia financiară actuală se datorează, în totalitate, deciziilor luate acum 1-2 ani.

Aproape 38 la sută dintre cei chestionaţi cred că, dacă ar fi economisit sau investit o sumă de bani, la vremea respectivă, ar fi fost mai stabili din punct de vedere financiar.

În privinţa situaţiei din prezent, 65,1 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, pentru a avea un venit decent la pensie, trebuie să economisească constant sau să investească o sumă, chiar şi mică, dar constantă. Conform statisticilor, numărul celor care acţionează în acest sens este foarte redus.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696. La ora actuală, compania are 57.000 angajaţi şi un portofoliu de 45 milioane de clienţi în 27 de ţări.

Potrivit rapoartelor financiare ale Aviva, veniturile realizate din prime de asigurare şi investiţii au fost de 51,4 miliarde de euro, precum şi fonduri în administrare de peste 381 miliarde de lire sterline. Grupul Aviva ocupă locul al cincilea în topul companiilor de asigurări la nivel mondial.

Aviva Grup România şi-a început activitatea în anul 2000, şapte ani mai târziu primind aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru a înfiinţa Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA. De asemenea, în august 2007 filiala din România a concernului britanic a primit autorizaţia de administrare a fondului său de pensii obligatorii - Pensia Viva.

Potrivit datelor centralizate de către CSSPP, valabile pentru primele două luni ale acestui an, Aviva România deţinea o cotă de piaţă de 7,1 la sută, situându-se pe locul 4, în urma ING (33,9 la sută), Allianz Ţiriac (25,6 procente) şi Generali (9,3 la sută).

×
Subiecte în articol: observator sută aviva