x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii s-au înghesuit astăzi la pescării pentru a-şi pregăti mâine prânzul de Florii

Românii s-au înghesuit astăzi la pescării pentru a-şi pregăti mâine prânzul de Florii

31 Mar 2018   •   21:30

Sărbătoarea Floriilor fără peşte pe masă nu e sărbătoare! Românii s-au îmbulzit astăzi la pescării pentru a-şi pregăti prânzul de mâine. Tot mâine, este şi dezlegare la peşte, dar mulţi români au furat deja startul. În ajun de Florii, în Capitală, s-au simţit cele mai tentante arome. Sute de kilograme de peşte s-au pregătit în târguri. Prăjit, la grătar sau în borş tradiţional, reţetele au fost pe placul tuturor.

Peştele din apele româneşti a fost preferat de aproape toţi vizitatorii târgului. În faţa grătarelor şi a zecilor de opţiuni, nimeni nu a putut să se abţină, chiar dacă dezlegarea oficială la peşte este abia mâine. 

Bucureştenii au avut de unde alege. Numai în Capitală au fost deschise astăzi trei târguri dedicate numai mâncărurilor pe bază de peşte. 

Cu reţete inedite, bucătarii au reuşit să-i convingă şi pe cei care nu mănâncă peşte să se oprească la tarabele lor.

Tot mâine, bucătarii îşi vor unii forţele pentru a face un borş de peşte de o tonă. 

Cozi nu au fost, însă, doar la târguri, ci şi la magazinele de specialitate. Cu reţetele perfecţionate de-a lungul timpului în minte, zeci de oameni au căutat peştele perfect pentru prânzul de mâine. 

Iar cine nu vrea să stea mâine în casă să gătească, este aşteptat în restaurante. 

În duminica Floriilor, se spune că un credincios care se împărtăşeşte are şansa să i se împlinească orice dorinţă. http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: peste florii