x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românul din Franța ce a murit în timpul unei misiuni a Legiunii Străine

Românul din Franța ce a murit în timpul unei misiuni a Legiunii Străine

de Cristinel C. Popa    |    15 Noi 2015   •   17:43
 Românul din Franța ce a murit în timpul unei misiuni a Legiunii Străine
Sursa foto: Ștefan Mihăilescu (s)

Ieșeanul Ștefan Mihăilescu a făcut parte din corpul de elită al Legiunii Străine – detașamentul de parașutiști. Ștefan Mihăilescu a murit la vârsta de 32 de ani n timpul unei misiuni ce o îndeplinea în cadrul Legiunii Străine, corp de elită al armatei, din care făcea parte. El a fost ucis în timpul unei ambuscade în anul 2001.

Familia de la Iași îl plânge și astăzi. A fost lovit în timpul unei acțiuni secrete, ilegale - o tentativă eșuată de lovitură de stat în Insulele Comore.

Mihăilescu făcea parte dintr-un comandou militar ce a poposit inițial la Moheli, un oraș din Insule, pentru a tatona terenul.

Aici echipa sa și-a procurat combustibil. În capitala Insulelor, Moroni, ei s-au dat drept agenți ai forțelor speciale americane, spunând că sunt în căutarea unor teroriști ce aveau legături cu Osama bin Laden.

Chiar dacă au fost controlați, au fost găsiți în regulă - aveau documente false cu antetul Departamentului Apărării SUA și legitimații de agenți CIA.


Ștefan Mihăilescu, la antrenamente

Însă, la câteva ore, trupele de elită ale fostei colonii franceze au deschis focul și au ucis trei legionari, printre care și Mihăilescu.

“Inainte de a muri, a participat timp de cinci ani la misiuni la fel de periculoase în Africa, America de Sud, dar și în fosta Iugoslavie sau Oceanul Pacific… Făcea antrenamente în mlaștini, în condiții extrem de grele, având o condiție fizică excelentă`”, a spus nepoata sa.
 

×
Subiecte în articol: roman franta legiunea straina