x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb: Guvernul a trecut cu bine testele condiţiilor meteo din ultima săptămână

Rovana Plumb: Guvernul a trecut cu bine testele condiţiilor meteo din ultima săptămână

01 Feb 2014   •   19:18
Rovana Plumb: Guvernul a trecut cu bine testele condiţiilor meteo din ultima săptămână

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, consideră că "autorităţile au trecut cu bine testele foarte grele pe care vremea severă din ultima săptămână le-a presupus" - informează Agerpres.

Ministrul a coordonat, vineri, operaţiunile de deblocare a drumurilor de acces către localităţile care rămăseseră izolate în judeţul Ialomiţa: Frăţileşti, Ţăndărei, Valea Ciorii, Bucsa, Scânteia şi Dumitreşti

"Guvernul a trecut cu bine testele condiţiilor meteo din ultima săptămână. Codul roşu de viscol şi condiţiile nefavorabile nu s-au soldat cu persoane blocate în maşini zile întregi, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi. Demisiile prefecţilor care nu au făcut faţă provocărilor în judeţele Buzău, Brăila şi Constanţa ne arată că performanţa este o condiţie absolut necesară în Guvernul USL. Cei care au plătit cu funcţia pentru prestaţia pe care au avut-o în aceste situaţii de criză au servit drept exemplu pentru restul autorităţilor publice", a afirmat ministrul Rovana Plumb într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, agenţiei.

"A fost o bună colaborare între ISU, CNADNR, autorităţile publice locale, interne şi Armată, iar aceasta nu ar fi fost posibilă fără o coordonare centrală eficientă şi autoritară. Ministerul Mediului a cooperat foarte bine cu aceste instituţii şi în continuare monitorizează cu atenţie situaţia. În plus, întrunirile comandamentului de iarnă, videoconferinţele cu teritoriul şi ordinele date la timp au evitat situaţiile dramatice. Nu ne-am mai confruntat cu situaţii absurde în care circulaţia să fie paralizată în oraşele mari sau pe drumurile naţionale, ceea ce ne arată încă o dată că autorităţile şi-au făcut datoria şi au acţionat rapid şi eficient", a mai spus ministrul Mediului.

Vineri, în Ialomiţa, Rovana Plumb şi-a exprimat admiraţia şi respectul pentru cetăţeni, care „au dat dovadă de o atitudine civică ireproşabilă, reuşind, cu forţe proprii, să asigure accesul de la casele lor la principalele artere de circulaţie”.


În cadrul Comandamentului de iarna, convocat joi seară la Guvern, premierul Ponta a cerut miniştrilor cu atribuţii să meargă vineri în judeţele cele mai grav afectate de ninsoarea din ultimele zile, pentru a verifica, pe teren, dacă toate problemele apărute în urma fenomenelor meteorologice extreme au fost rezolvate.

×
Subiecte în articol: rovana plumb deszapezire