x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb, întâlniri cu reprezentanții Parlamentului European, pe tema negocierilor interinstituționale sub Președinția română a Consiliului UE

Rovana Plumb, întâlniri cu reprezentanții Parlamentului European, pe tema negocierilor interinstituționale sub Președinția română a Consiliului UE

21 Mar 2019   •   10:09
Rovana Plumb, întâlniri cu reprezentanții Parlamentului European, pe tema negocierilor interinstituționale sub Președinția română a Consiliului UE

Presedintele Consiliului UE pe Coeziune, Rovana Plumb, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu președintele comisiei REGI, Iskra Mihaylova și co-raportorii Parlamentului European, Constanze Krehl, MdEP și Andrej Novak, pentru a discuta despre regulamentul dispozițiilor comune pentru viitoarele fonduri europene.

Oficialul român a rezumat poziția Consiliului UE cu privire la propunerile de amendamente ale PE și punctele sensibile ce trebuie rediscutate pentru obținerea unui acord de către viitorul Parlament.

Reprezentanții PE au apreciat eforturile Președinției române a Consiliului UE, reamintind că un acord privind cadrul legal pentru viitorul Cadrul Financiar Multianual va ajuta Autoritățile de Management să programeze utilizarea fondurilor europene in vederea evitării întârzierilor.

Rovana Plumb a arătat că Președinția română a Consiliului UE va pregăti un raport cu privire la progresele înregistrate, pentru a fi prezentat Statelor Membre ca baza de discuții în negocierile pe care viitoarea Președinție a Consiliului UE le va purta.

Președintele Consiliului UE pe Coeziune, Rovana Plumb, a invitat reprezentanții European Parliament la reuniunea ministerială a miniștrilor responsabili cu Politica de Coeziune, eveniment care se va desfășura la București în perioada 11-12 aprilie. Acela va fi un nou prilej de dialog între oficialii Statelor Membre pe tema viitoarelor angajamente în negocierile privind viitoarele fonduri europene.

×