x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb: Punctul de pensie ar putea fi majorat din 2015 cu 4%, dar se poate ajunge până la 4,5%

Rovana Plumb: Punctul de pensie ar putea fi majorat din 2015 cu 4%, dar se poate ajunge până la 4,5%

10 Mar 2014   •   09:56
Rovana Plumb: Punctul de pensie ar putea fi majorat din 2015 cu 4%, dar se poate ajunge până la 4,5%

Punctul de pensie ar putea fi majorat de anul viitor cu 4%, dar se poate ajunge și până la 4,5% în funcție de negocierile cu organismele financiare internaționale, a declarat duminică seară, la un post TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb, relatează Agerpres.

"Există o discuție cu organismele internaționale pentru a majora punctul de pensie. Anul acesta a fost majorat cu 3,75% și urmează pentru 2015 să existe o majorare a punctului de pensie, undeva la 4% îl vedem noi, specialiștii din minister, în momentul de față, dar se poate ajunge la 4,4%-4,5%. Am spus undeva în jur de 4% dar, ținând cont de faptul că avem obiective politice ambițioase pe această zonă și pentru că trebuie să ținem cont de faptul că vrem într-adevăr să îmbunătățim condițiile de viață ale fiecărui cetățean, există și această formulă de majorare cu 0,4-0,5% la sută în plus, dar acest lucru ține foarte mult de negocierile pe care le vom face cu organismele internaționale, cu Fondul Monetar Internațional, cu Comisia Europeană și Banca Mondială", a explicat Rovana Plumb.

×
Subiecte în articol: rovana plumb pensii punct de pensie