x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RTV acuză intervenţia şefului SIAS în favoarea lui Elan Schwartzenberg

RTV acuză intervenţia şefului SIAS în favoarea lui Elan Schwartzenberg

11 Apr 2012   •   12:25
RTV acuză intervenţia şefului SIAS în favoarea lui Elan Schwartzenberg

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Romaniei si ministrului Administratiei si Internelor, semnata 'Redactia Romania TV', postul de televiziune acuza interventia sefului Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-sef Teodor Stanca in favoarea lui Elan Schwartzenberg.

Conform scrisorii, Stanca l-ar fi insotit pe omul de afaceri, patronul postului Realitatea TV (din care s-a desprins RTV), la o descindere in forta la sediul Romania TV din Casa Presei, impreuna cu agenti ai unei firme private de paza. Elan Schwartzenberg l-ar fi contactat telefonic, in mai multe randuri, pe seful Politiei, chestorul Liviu Popa, care a discutat, apoi, cu Stanca, ultimul vorbind de pe telefonul patronului Realitatea TV.

'Intelegem supararea dlui Schwartzenberg la adresa jurnalistilor Romania TV dupa ce acestia au inregistrat pe camera prezenta dlui Scwartzenberg la o sedinta a PDL, prezidata de dl Emil Boc. Insa, nu intelegem cum sefi din structura IGPR se pot implica in asemenea operatiuni clandestine', comenteaza autorii scrisorii deschise.

In replica, Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Cristian Ciocan, a declarat, pentru dcnews.ro: "Este exclus! Seful Politiei Romane nu a participat si nu participa la astfel de actiuni. Chestorul Liviu Popa se afla in Italia, in acest moment, la intalnirea sefilor Politiilor din Balcani".

Membrii ai redactiei Romania Tv au declarat, pentru dcnews.ro, ca un adjunct al chestorului Liviu Popa s-a deplasat la Casa Presei si au surprins discutii telefonice intre acesta si Liviu Popa, despre executarea silita, in timpul evenimentului.

Vezi ce comenteaza si jurnalista RTV, Corina Dragotescu, pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: rtv scandal sias