x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rusia, tratată, oficial, ca inamic al României. Ambasadorul Rusiei: „Nu urmărim niciun fel de scopuri agresive”

Rusia, tratată, oficial, ca inamic al României. Ambasadorul Rusiei: „Nu urmărim niciun fel de scopuri agresive”

11 Iun 2020   •   21:16
Rusia, tratată, oficial, ca inamic al României. Ambasadorul Rusiei: „Nu urmărim niciun fel de scopuri agresive”
Sursa foto: Foto: Șerban Mihăilă

Moscova a avut prima reacţie la noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, document care a ajuns, recent, la Parlament. Este „un document al unui stat NATO. Nu urmărim niciun fel de scopuri agresive”, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, în cadrul unei conferinţe care a avut loc online. În Strategie se vorbeşte direct despre „comportamentul agresiv al Federaţiei Ruse”.

„Pentru NATO, cel mai important este să primească resurse financiare din partea fiecărei ţări membre şi ca mai mulţi bani să fie alocaţi, din bugetele anuale, pentru Apărare. Dacă, pe scurt, o să încercăm să caracterizăm situaţia relaţiilor noastre acum, putem să folosim o frază din Erich Maria Remarque – «Pe frontul de vest nimic nou». Rusia nu urmăreşte niciun fel de scopuri agresive, nici în bazinul Mării Negre, nici faţă de România, nici la nivel global”, a spus Kuzmin.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a acuzat politicienii de la Bucureşti că plagiază şi nu sunt capabili să gândească independent.

„Bucureştiul a început să plagieze şi asta arată că politicienii români nu sunt capabili să gândească independent. România contribuie la creşterea tensiunilor şi a instabilităţii în regiune”, a spus Zaharova.

În noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru 2020 – 2024, adoptată de CSAT şi trimisă de Klaus Iohannis Parlamentului, Rusia este menţionată la capitolul ameninţări. În document se vorbeşte despre „comportamentul agresiv al Federaţiei Ruse” şi despre „acţiunile de militarizare a regiunii Mării Negre şi de tip hibrid" desfăşurate de Moscova.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusia, inamic al româniei