x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a descoperit un nou mod de transmitere a coronavirusului

S-a descoperit un nou mod de transmitere a coronavirusului

08 Mai 2020   •   09:59
S-a descoperit un nou mod de transmitere a coronavirusului
Sursa foto: pixabay.com

Cercetătorii chinezi care au testat sperma bărbaţilor infectaţi cu COVID-19 au descoperit că o parte dintre ei aveau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce face ca boala să poată fi totuşi transmisă sexual, scrie Reuters.

Medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China au testat lichidul seminal al 38 de bărbaţi internaţi după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus şi au constatat că şase dintre ei, sau 16%, au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în materialul seminal.

Cercetătorii au spus că aceste rezultate preliminare şi se bazează bazate pe un număr mic de bărbaţi infectaţi şi este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea dacă transmisia sexuală poate juca un rol în răspândirea pandemiei COVID-19.

"Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informaţiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravieţuire şi concentraţi acestuia în spermă", a scris echipa de medici în studiul său.

„Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei”, au spus ei, „mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”.

Experţii independenţi au spus că rezultatele au fost interesante, dar trebuie privite cu precauţie şi în contextul altor studii mici care nu au găsit noul coronavirus în spermă.

Un mic studiu anterior efectuat pe 12 pacienţi cu COVID-19 în China în februarie şi martie a constatat că toţi au fost negativi pentru SARS-CoV-2 la probele de spermă.

Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, a declarat că studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece există unele dificultăţi tehnice în testarea materialului seminal pentru viruşi. El a spus că prezenţa SARS-CoV-2 în spermă nu înseamnă şi că virusul este activ şi capabilă să provoace infecţie.

„Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a spus el.

Sheena Lewis, profesoară de medicină reproductivă la Queen's University Belfast spune că efectele pe termen lung ale SARS-CoV-2 asupra reproducerii masculine nu sunt deocamdată cunoscute.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19