x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a furat energie de 8 mil. lei

S-a furat energie de 8 mil. lei

24 Aug 2015   •   11:11
S-a furat energie de 8 mil. lei

Echipele E.ON Distribuţie România au descoperit, în primele şase luni ale acestui an, peste 3.100 de intervenţii neautorizate la instalaţiile de gaze naturale sau de energie electrică. Prejudiciul este estimat la 8 milioane de lei. În Vaslui, poliţiştii au descins la 40 de cetăţeni care umblaseră la contoare.

Aproximativ 700 de intervenţii au fost descoperite la instalaţiile de furnizare a gazului şi 2.382 la instalaţiile de furnizare a energiei electrice, potrivit reprezentanţilor E.ON, care estimează prejudiciul la 8 milioane de lei.

„Cantităţile sustrase astfel, cifrate la aproximativ 25 GWh, ar fi fost suficiente pentru a asigura funcţionarea timp de aproape patru ani a celui mai mare spital de urgenţe din Moldova”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, Corneliu Zaiţ.

Acesta a adăugat că, anul trecut, furturile de energie au dus la un prejudiciu de 22,5 milioane de lei. Razii în județul Vaslui În baza datelor companiei de distribuţie, ieri, în judeţul Vaslui, poliţiştii au efectuat peste 80 de percheziţii în localităţile Bârlad, Murgeni şi în comunele limitrofe, la persoane bănuite de furt de energie electrică.

Prejudiciul estimat de reprezentanții companiei este de 400.000 de lei. În caz există 40 de suspecţi care şi-ar fi modificat contoarele pentru a înregistra un consum mai mic.
 

×
Subiecte în articol: energie furt distribuţie e.on