x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a însurat pentru a-şi plăti întreţinerea la bloc

S-a însurat pentru a-şi plăti întreţinerea la bloc

23 Aug 2013   •   16:13
S-a însurat pentru a-şi plăti întreţinerea la bloc

Mulţi fug de însurătoare ca dracu’ de tămâie, însă există şi bărbaţi care-şi pun pirostriile făcându-se frate cu dracu’ doar pentru a trece puntea... datoriilor financiare. În cazul lui B.I., un bărbat de 49 de ani din Bucureşti, restanţele erau acumulate la plata întreţinerii de la bloc. Pentru a scăpa de grija lor, şi-a luat o nevastă de 26 de ani din Republica Moldova. Femeia, la rându-i, avea şi ea un interes serios în acest mariaj: voia să obţină, în calitate de soţie a unui cetăţean român, permis de şedere în ţara noastră.

Pentru a-i convinge pe ofiţerii de la Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) că mariajul încheiat e “casă de piatră”, femeia s-a mutat, împreună cu cei doi copii pe care-i avea dintr-o altă relaţie, în casa “soţului” din Bucureşti. În acelaşi apartament mai locuiau şi “soacra”, în vârstă de 75 de ani, dar şi concubinul real al moldovencei, un bărbat necăsătorit, din judeţul Dâmboviţa. De altfel, tânara din Republica Moldova intenţiona ca, după obţinerea permisului de şedere, să plece împreună cu acest bărbat într-un alt stat al Uniunii Europene.
Ofiţerii IGI şi-au dat seama imediat că ceva e în neregulă în “viaţa conjugală” a solicitantei de permis şi, în cele din urmă, puşi în faţa evidenţelor, cei doi însurăţei au recunoscut motivele şi modul în care  încheiaseră căsătoria.

Tânăra din Moldova a mărturisit că “înţelegerea” lor a fost ca ea să-i plătească soţului datoria la întreţinere şi o parte din cheltuielile casnice. În final, ea a rămas şi fără verighetă, şi cu banii luaţi, pentru că IGI i-a refuzat prelungirea dreptului de şedere.

B.I. nu era la primul mariaj de acest gen. Din verificările efectuate de ofiţerii IGI s-a stabilit faptul că, anterior, el mai avusese încheiată o căsătorie, tot cu o cetăţeană din Republica Moldova.

Cazul de mai sus nu este unul singular. În cursul acestui an, ofiţerii IGI au depistat 10 astfel de căsătorii de convenienţă, numai la nivelul Municipiului Bucureşti.


×