x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a lansat site-ul mariancozma.com

S-a lansat site-ul mariancozma.com

de Istvan Deak    |    04 Iul 2011   •   11:14
S-a lansat site-ul mariancozma.com

Asa cum a promis inca din februarie 2009, fan clubului echipei de handbal MKB Veszprem a lansat un site in memoria handbalistului roman: mariancozma.com. Acesta a fost conceput in colaborare cu conducerea clubului maghiar si dispune de o versiune in trei limbi diferite: maghiara, romana si engleza. "Pe site o sa gasiti o descriere ampla a vietii lui Marian Cozma, incepand de la perioada cand era copil, pana la aventura sa la Veszprem. Nu vor lipsi nici poze si imagini video legate de tragedie, inmormantare si restul momentelor neplacute care ne-au adus atata durere prin disparitia acestui extraordinar handbalist. Am reusit sa sensibilizam doua tari prin modul in care l-am onorat pe Cozma. S-a realizat un film despre evenimentele tragice din acea noapte, s-au scris cantece in memoria lui Marian, ba chiar s-a jucat un meci amical de fotbal Ungaria-Romania. Am dezvelit bustul lui in fata Salii Sporturilor din Veszprem, iar acum, asa cum am promis, am reusit sa lansam acest site. Cei care vor accesa site-ul vor avea ocazie sa aprinda o lumanare online in memoria lui Marian Cozma. Am reusit sa vorbim cu oameni din lumea handbalului, din toate colturile europei, si am adunat parerile lor despre Marian Cozma. Toate acestea le veti gasi pe site. Misiunea noastra, in calitate de suporteri ai acestui club, este sa ingrijim memoria lui Marian Cozma", a declarat Remport Csaba, presedintele fan clubului Mkb Veszprem

Marian vroia un tatuaj cu mesajul: "Family/Forever"
Fosta prietena a handbalistului roman, Ardelean Claudia, a postat un mesaj emotionant pe site-ul dedicat lui Marian Cozma. "Imi vine greu sa vorbesc despre Marian in cateva cuvinte, dar am sa incerc sa o fac pentru toti acei oameni care nu au avut ocazia niciodata sa il cunoasca personal. El a fost o binecuvantare pentru toti cei care l-au cunoscut si un exemplu de urmat. Azi Marian nu mai este, el este departe de lacrimi, de lumea aceasta cruda si plina de ura, cum spunea si el, lume pe care el a iubit-o enorm. Marian a fost omul care si-a desenat singur drumul in viata cu o ambitie si cu niste calitati care, in momentul de fata, ar fi greu de egalat. Mai presus de calitatile lui ca sportiv, ceea ce putini stiu despre Marian este faptul ca era deosebit de sensibil, se simtea bine in lumea copiilor, avea o inocenta specifica acestei varste a copilariei, un om cu un respect enorm pentru familie care reiese si din faptul ca urmatorul tatuaj pe care vroia sa il faca era "Family/Forever". Familia de la care a invatat si a mostenit cele mai mari calitati umane: bunatate, ambitie si compasiune. Daca ar trebui sa il caracterizez intr-un singur cuvant ar fi "veselie"… reusea sa bine dispuna toti oamenii din jurul lui, fara a depune nici cel mai mic efort, pur si simplu emana buna dispozitie. Stau acum incercand sa gasesc cuvinte, sa inteleg de ce Dumnezeu ne-a luat om atat de special, de la care puteam invata atat de multe, dupa o vizita atat de scurta pe pamant", a declarat Claudia pentru mariancozma.com.

Nu lipsesc declaratiile fostilor colegi de la club: Gergo Ivancsik, Tamas Ivancsik, Nikola Eklemovics, Putics Barna, Ferenc Ilyes sau Zarko Sasum, dar nici cea a antrenorului echipei Mocsai Lajos sau a conducatorilor clubului maghiar, Hajnal Csaba si Nemeth Csaba. Si-au exprimat parerea despre Marian si cei de la THW Kiel, echipa despre care s-a spus ca era in discutii pentru transferul lui Cozma, in frunte cu antrenorul islandez Alfred Gislason si jucatorii Filip Jicha, Dominick Klein, Markus Ahlm si Thierry Omeyer. Site-ul cuprinde si caracterizarile realizate de adversari: Laluska Balazs, Csaszar Gabor, Gal Gyula, Mirza Dzomba (CO Zagreb), Heister Zoltan (selectionerul Slovaciei), dar si colegi de la nationala Romaniei: Iulian Stamate, Rares Jurca.

"In primul rand Marian a fost un handbalist excelent si stiu foarte bine, ca a fost un foarte mare suporter al Barcelonei. Traieste in memoria mea ca un personaj simpatic, vesel si sociabil, care a avut foarte multi prieteni", a declarat handbalistul Xavier O’Callaghan de la FC Barcelona. "As dori si eu sa imi exprim cateva ganduri despre Marian Cozma din partea Federatiei Europene de Handbal. Marian Cozma a fost genul de handbalist care a atins cele mai inalte performante in Liga Campionilor. Pe de alta parte a fost si un jucator de baza al nationalei Romaniei. Cu aceasta imagine vrem sa il pastram in memoria noastra", a declarat Michael Wiederer, secretarul general al Federatiei Europene de Handbal (EHF).

×