x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a redeschis Muzeul "Grigore Antipa". Vezi programul şi cât costă un bilet

S-a redeschis Muzeul "Grigore Antipa". Vezi programul şi cât costă un bilet

17 Sep 2011   •   11:09
S-a redeschis Muzeul "Grigore Antipa". Vezi programul şi cât costă un bilet

Dupa investitii de 13 milioane de euro, Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este de nerecunoscut. Circuitul muzeal a fost refacut in totalitate, exponatele regrupate, iar modul de expunere a fost transformat radical. Astazi, muzeul si-a redeschis portile.

In muzeu, vizitatorii vor putea vedea circa 2.000 de exponate, dintre care 37 sunt exemplare noi, primite de muzeu anul acesta. Cele mai spectaculoase exponate sunt ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinand unui exemplar de 75 de ani.

Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.

Muzeul are cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.

Potrivit directorului muzeului, Dumitru Murariu, conducerea institutiei se asteapta ca, in noua formula, Muzeul Antipa sa fie vizitat de circa 250.000 de persoane anual. El a informat ca inainte de 1989 maximum de vizitatori pe an era de 350.000, numarul acestora scazand drastic, la 60.000, dupa 1990 iar in 2008 s-au inregistrat 170.000 de vizitatori.

In muzeu sunt amenajate o cafeterie, cu gustari si bauturi nonalcoolice, o sala multimedia, doua sali pentru activitati cu copiii si un magazin cu suveniruri.

Lucrarile de modernizare a muzeului au fost asigurate, in cea mai mare parte parte, din fonduri ale Ministerului Culturii, cheltuielile cu modernizarea ridicandu-se la 13 milioane de euro.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" poate fi vizitat de marti pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10:00 - 20:00 (la ora 19:00 intra ultimul vizitator), pretul unui bilet intreg fiind de 20 de lei. Copiii de pana la sapte ani au acces gratuit, elevii trebuie sa plateasca 5 lei, iar studentii si pensionarii 10 lei. Lunea muzeul este inchis.

×