x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a strigat "Jos Guvernul"

S-a strigat "Jos Guvernul"

10 Mar 2005   •   00:00

Aproape 5.000 de sindicalisti din Conventia Nationala a Transporturilor au protestat ieri timp de patru ore in Bucuresti fata de intentia de modificare a Codului Muncii dar si impotriva plafonarii fondului de salarii.

CRISTIAN PETRU

NEMULTUMIRI. Ceferistii au sarit la gatul ministrului Dobre
Veniti din toata tara, nemultumitii au protestat la inceput in fata Ministerului Transporturilor, unde o delegatie a inmanat ministrului de resort o petitie cu privire la nemultumirile care au dus la organizarea grevei. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a promis ca se va intalni cu liderii sindicali in perioada urmatoare, pentru ca "refuza sa discute sub presiune".

LA GUVERN. De la Ministerul Transporturilor, protestatarii au pornit intr-un mars care se intindea pe cateva sute de metri, spre Piata Victoriei. "PNL-ul si PD-ul vor distruge CFR-ul", "Tariceanu fii barbat, tine cont de sindicat", "Jos Guvernul" si "Greva generala" au fost cateva dintre lozincile pe care le-au scandat protestatarii. Potrivit presedintelui Conventiei Transportatorilor, Ion Radoi, care este si senator PSD, decizia grevei generale va fi luata dupa consultarea tuturor organizatiilor membre. "Nu vrem sa se schimbe Codul Muncii. Nu vrem sa facem ore suplimentare cand vor angajatorii. Si nu e normal sa nu mai existe contract colectiv de munca", sustine Vasile Mitoi, sindicalist din Pitesti. O delegatie a sindicalistilor a fost primita la Guvern de catre doi consilieri ai primului ministru, Calin Popescu Tariceanu. "Am depus o petitie cu nemultumirile noastre, iar la inceputul saptamanii viitoare ne vom intalni cu premierul. Speram sa ne intelegem si sa nu ajungem la conflict general", a declarat la iesirea de la intalnire Ion Radoi.

MITINGURI
Cele cinci mari confederatii sindicale, BNS, Cartel Alfa, CNSLR- Fratia, CSDR si Meridian au continuat ieri protestele fata de schimbarea Codului Muncii. Manifestatii au fost organizate in mai multe judete din tara, printre care Bacau, Giurgiu, Alba, Mures, Salaj si Valcea. Principalele nemultumiri ale confederatiilor sindicale sunt legate de eliminarea Contractelor Colective de Munca si de punerea pe acelasi nivel a contractelor de munca pe perioada nedeterminata cu cele pe perioada determinata. (Lucian Dobrater)

×
Subiecte în articol: observator