x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Să jucăm „Hora Frăţiei” pe pământul corupţiei

Să jucăm „Hora Frăţiei” pe pământul corupţiei

de Dan Constantin    |    30 Ian 2012   •   18:09
Să jucăm „Hora Frăţiei” pe pământul corupţiei

Un filmulet 'scapat' spre mass-media il arata pe seful misiunii FMI in Romania inlantuit intr-o hora a fratiei cu seful ANAF, Sorin Blejnar. Este un motiv care poate sa puna capat carie­rei functionarului international in conditiile in care lui Blejnar, subiect de suspiciuni maxime legate de declaratia de avere dar si plimbat pe la DNA pentru o acuza de luare de mita de un milion de euro, i se cere demisia de miile de protestatari.

Sa nu fi stiut Franks ce capcana i se intinde prin invitatia de a vizita 'frumusetile patriei'? Franks nu este un naiv, un turist american gata sa intre in sevraj daca i se povesteste mitul lui Dra­cula. El are o biografie care te duce spre preparatorii din umbra ai loviturilor de stat, cu stagii multiple in America Latina si Africa. A aterizat acum cu pantofii lui gauriti in Romania, ca 'sef de tara' cazut pe spate in dialogul cu Basescu si Boc.

Cum si prin ce manevre a fost trimis in hrubele lui Savin de la Busteni sa sara tontoroiul alaturi de Sorin Blejnar? Ginerele militanului Buzabrici, alaturi de profesorul supratitrat de la Harvard, Oxford si Princeston! Un tablou stupefiant, menit sa-l compromita pe Franks, obligat acum sa dea explicatii la Washington pentru derapajul din week-end. Nu era suficienta pentru FMI lectia cu DSK, arestat pentru viol la New York! Urmeaza un scandal si in Romania, unde trimisul Fondului se arata de gat la o paranghelie cu un supracontestat sef de la Fisc! Nu l-au instructat agentii de protectie interna sa evite 'folcloristele' in care sunt experte serviciile regimului de la Bucuresti in actiuni de compromitere a clientilor?

Guvernul Boc are nevoie ca de aer de indulgenta FMI, care ar trebui sa 'inghita' o relaxare a cheltuielilor publice fara de care regimul se prabuseste. Filmuletul in care Franks se 'simte bine' are secvente multe. Azi a aparut prima parte. Blejnar si-a facut datoria. La 'facut' pe Franks.

×
Subiecte în articol: editorial jeffrey franks