x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sahistul a dat mat UREX

Sahistul a dat mat UREX

21 Apr 2004   •   00:00

Peste 200 de salariati ai Uzinei de Reparatii Rovinari (UREX), societate patronata de Alexandru Crisan, presedintele Federatiei Romane de Âşah, au blocat ieri, din nou, circulatia intre Rovinari si Targu-Jiu.

Salariatii au iesit in strada si au blocat circulatia rutiera pe drumul Rovinari-Targu-Jiu, dupa ce, timp de sase zile, au incetat lucrul in uzina. Saptamana trecuta, timp de cinci ore, circulatia rutiera pe acelasi drum a fost blocata pana cand prefectul de Gorj, Eugen Valceanu, a dezamorsat conflictul, promitandu-le angajatilor ca va lua legatura cu Alexandru Crisan. Incercarea prefectului a esuat insa si aproximativ 200 de salariati ai uzinei au protestat din nou.

Fara bani

Oamenii sunt nemultumiti pentru ca, din luna ianuarie a acestui an, cei 935 de angajati ai UREX nu si-au primit salariile, iar de Pasti, patronul Alexandru Crisan le-a dat doar 300.000 de lei pentru fiecare salariat, cu precizarea ca atat trebuie sa coste o masa pentru aceasta sarbatoare. In prezent, salariatii lui Crisan au de primit in jur de 20 de milioane de lei fiecare. Problemele de la UREX dureaza de aproximativ un an, in aceasta perioada fiind schimbati cinci directori. Singurul care a declarat ca nu poate duce la indeplinire deciziile patronului Crisan,a fost Emil Huidu, director la UREX pentru o perioada de doua luni. Huidu il acuza pe Crisan ca a solicitat ca din banii UREX sa fie platiti furnizorii din Brasov, cateva societati ale sahistului, in timp ce salariatii nu-si primisera banii. Prefectul de Gorj, Eugen Valceanu, a incercat si ieri, fara succes, sa convinga angajatii UREX sa deblocheze circulatia. „Eu am incercat sa iau legatura cu Alexandru Crisan, dar nu am reusit. Ei asta vor, banii pentru ce au muncit", a declarat prefectul.

Finantele au cerut lichidarea UREX

Directia de Finante Gorj a cerut luni instantei de judecata reorganizarea judiciara a UREX Rovinari, avand in vedere ca, in ultima luna, societatea nu a achitat un leu catre bugetul de stat. Datoriile UREX catre toate bugetele de stat se ridica la 650 de miliarde de lei. Daca instanta de judecata se va pronunta asupra reorganizarii judiciare, societatea va fi declarata falimentara.

GABRIELA MLADIN


Donatii catre PSD

Liderul de sindicat, Vasile Gosea, este de parere ca problemele oamenilor iesiti in strada nu vor fi rezolvate, deoarece Alexandru Crisan are prieteni influenti si „ce fura de la UREX, imparte cu PSD". Crisan si-a achitat insa „datoriile" catre partidul de guvernamant. Numai intr-o singura zi, in octombrie 2002, de la doua firme ale sahistului din Brasov, Mondexim SRL si Alexander Co SRL, au plecat spre organizatia PSD Gorj 500 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: observator crisan urex