x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salariul unui medic primar ar putea ajunge la 5.800 de lei

Salariul unui medic primar ar putea ajunge la 5.800 de lei

25 Iun 2009   •   00:00
Salariul unui medic primar ar putea ajunge la 5.800 de lei

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, astăzi, că grila de salarizare pentru sectorul Sănătate este satisfăcătoare şi că, în forma actuală, permite o majorare cu 60% a salariului medicului primar care ar putea ajunge la 5.800 de lei.



"Sigur că acest proiect va mai fi discutat, va fi negociat cu sindicatele, cu patronatele, dar aprecize că este satisfăcătoare această majorare a salariilor. Dau un singur exemplu, salariul unui medic primar ar putea creşte cu aproape 60% ajungând la 5.800 de lei", a spus ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Salariul de merit, sporul de vechime şi cel de prevenţie, precum şi primele de stabilitate vor fi incluse în salariul de bază al bugetarilor din domeniul sănătăţii, iar sporurile specifice de condiţii vătămătoare şi de încordare psihică vor fi separate, potrivit proiectului legii unice.

Vicepreşedintele Federaţiei "Sanitas", Adrian Bârea, declara, la 10 iunie, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii dintre experţi ai Ministerului Sănătăţii şi sindicate, că salariaţii din Sănătate sunt situaţi în noua grilă de salarizare între coeficienţii 2,5 şi 9,6.

Potrivit grilei de salarizare elaborată de Guvern şi sindicate, funcţia de conferenţiar în Ministerul Educaţiei este echivalentă cu cea de medic primar de clinică, cea de subcomisar în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), cea de maior în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), cea de consilier superior în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), cea de judecător de tribunal, cea de consilier probaţiune, cea de asistent judiciar în Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC), cea de consul în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cea de artist liric de operă în Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) şi cu cea de consilier superior în Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Federaţia Sanitas au încheiat, pe 22 mai, un acord care garantează păstrarea locurilor de muncă în sistemul sanitar şi menţinerea salariilor de bază pentru întregul personal medical.

Potrivit protocolului, personalul din sistemul de sănătate va primi, de asemenea, integral sporurile specifice, în conformitate cu actele normative în vigoare şi cu prevederile contractelor colective de muncă de la toate nivelurile din unităţile sanitare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator ministerul