x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SANCŢIUNI. Cum vor fi pedespsiţi elevii care copiază sau deranjează la simulările examenelor

SANCŢIUNI. Cum vor fi pedespsiţi elevii care copiază sau deranjează la simulările examenelor

24 Ian 2013   •   13:51
SANCŢIUNI. Cum vor fi pedespsiţi elevii care copiază sau deranjează la simulările examenelor
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale - Bbacalaureat şi Evaluare Naţională - şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

"Abaterile care vor fi pedepsite cu scăderea notei la purtare sunt copiatul sau dacă afectează desfăşurarea în bune condiţii a simulărilor. Un copil care nu participă la simulare nu este interesat. Simulările se dau în interesul elevilo", a spus Banu, potrivit Agerpres.

Simularea la Evaluare Naţională va avea o durată de două ore, iar cea pentru Bacalaureat - de trei ore. Simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale pentru elevii bucureşteni va fi susţinută în 30 ianuarie.

Potrivit IŞMB, în data de 1 februarie va avea loc în Bucureşti simularea probei de matematică iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.

La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat care vor avea loc în 30 ianuarie şi, respectiv, 1 februarie vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.


×