x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare

Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare

de Mara Raducanu    |    13 Noi 2012   •   15:04
Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Sandu Geamanu

Ilie Alexandru, cunoscut în lumea interlopă drept "Sandu Geamănu", a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti la 25 de ani de închisoare cu executare pentru o crimă săvârşită în anul 2008, atunci când a prădat un bătrân şi l-a torturat. Acesta a suferit numeroase leziuni grave ce i-au provocat decesul la 1 aprilie 2009, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În acelaşi dosar, "locotenenţii" interlopului au primit pedepse la fel de grele: Niculae Tinel - 25 ani închisoare, David Stan - 23 ani închisoare. Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti.

În iulie 2011, Ilie Alexandru a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi omor deosebit de grav după ce, în noiembrie 2008, împreună cu alţi doi membri ai grupării sale, a torturat un bătrân în locuinţa acestuia, furând bunuri de jumătate de milion de lei.

Procurorii Parchetului Capitalei au arătat  în rechizitoriu că în noiembrie 2008, împreună cu alţi doi membri ai grupării sale, Sandu Geamănu a intrat în locuinţa unei persoane în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti. Sandu Geamănu primise un pont conform căruia victima ar fi
ţinut în casă „sume importante de bani şi alte bunuri de valoare”. „Pentru a o determina pe victimă să spună unde se află sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenţă. Apoi inculpaţii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 şi mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei”, potrivit procurorilor. În urma loviturilor primite, victima atacului a murit în spital aproape şase luni.

Astfel, potrivit procurorilor, Sandu Geamănu şi ceilalţi membri ai grupării conduse de el "comit, de regulă, infracţiuni contra patrimoniului, adesea cu violenţă”, loviturile lor vizând „fie autoturisme de lux, fie sume mari de bani sau alte bunuri de valoare uşor de comercializat, precum bijuteriile”.

Geamănu şi complicii săi au intrat cu forţă într-o casă, lovind un copil de doi ani

Ilie Alexandru, cunoscut drept „Sandu Geamănu”, şi un complice al acestuia au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor calificat în martie 2012, după ce în 2008 au intrat cu forţa într-o casă, unde, folosind bâte, săbii şi pistoale, au lovit mai multe persoane, printre care şi un copil de doi ani. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată în acest dosar pe Ilie Alexandru şi pe Nicolae Marian Vasile, zis „Nicos”, pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat şi lovire sau alte violenţe. Potrivit rechizitoriului procurorilor trimis instanţei, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, Ilie Alexandru, Nicolae Marian Vasile şi alte persoane neidentificate au pătruns fără drept într-o locuinţă, unde, folosind bâte, săbii şi pistoale, au agresat mai multe persoane, majoritatea femei şi copii.

Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu şi Nicos a avut nevoie pentru vindecare de şapte - opt zile de îngrijire. Totodată, Sandu Geamănu a lovit şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi şase luni, cu o bâtă în zona capului, provocându-i acesteia leziuni grave, respectiv „politraumatism, traumatism cranio-cerebral, fractură liniară parietală stânga şi fractură frontală stânga cu minimă deplasare”, precizau atunci surse medicale.

×