x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şantajista preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţinută de procurorii DNA

Şantajista preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţinută de procurorii DNA

10 Iun 2014   •   08:00
Şantajista preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţinută de procurorii DNA
UPDATE 8:36 - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Mariana Rarinca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj asupra preşedintelui înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, aceasta urmând a fi prezentată marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, inculpata Mariana Rarinca a ameninţat persoana vătămată, preşedintele înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial. Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile", a anunţat DNA într-un comunicat postat marţi pe site-ul instituţiei.

Sursa citată precizează că, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică.

-------------------------------------------

Femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că femeia a colaborat profesional cu soţul decedat al Liviei Stanciu şi că şeful ÎCCJ a depus plângere.

Sursele au precizat că şantajul ar fi constat în ameninţarea cu defăimarea întrucât susţinea că soţul acesteia i-ar fi datorat bani şi că va face public acest lucru în presă dacă nu îi va da 20.000 de euro.

DNA a informat luni că procurorii DNA au efectuat trei percheziţii în municipiul Galaţi într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală.

"În cursul zilei de 9 iunie, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în trei locaţii situate în municipiul Galaţi, din care una este punctul de lucru al unui agent economic", se arată într-un comunicat al DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: santaj femeie livia stanciu presedinte iccj