x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săptămâna în care cele mai mari două economii din lume îşi schimbă liderii. Pe ce mizează investitorii?

Săptămâna în care cele mai mari două economii din lume îşi schimbă liderii. Pe ce mizează investitorii?

06 Noi 2012   •   10:33
Săptămâna în care cele mai mari două economii din lume îşi schimbă liderii. Pe ce mizează investitorii?

Americanii vor desemna marti un grup de mari electori care vor alege presedintele pentru urmatorii patru ani, in vreme ce Partidul Comunist Chinez este asteptat sa anunte in aceasta saptamana noua generatie de lideri care va conduce tara in urmatorul deceniu. Ce efect vor avea cele doua schimbari majore asupra investitilor si pietelor de actiuni?

Democratul Barack Obama si republicanul Mitt Romney se vor lupta pentru urmatorul mandat prezidential american, principala asteptare a investitorilor de la acestia fiind rezolvarea problemei deficitului bugetar („fiscal cliff”).

„Problema cheie sta in diferentele intre partidele Republican si Democrat. Daca acestea nu reusesc sa ajunga la o intelegere pentru rezolvarea ‚prapastiei fiscale’ (n.red. fiscal cliff), atunci impactul asupra pietelor ar putea fi semnificativ. Rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA nu va avea, probabil, un impact semnificativ asupra performantei pietei americane in 2013, avand in vedere ca pozitiile celor doi candidati nu sunt foarte indepartate una de cealalta”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: economie criza investitori